2011. ápr 02.

A McLarent motiválja a Red Bull gyorsasága

írta: FormaNet
A McLarent motiválja a Red Bull gyorsasága

Lewis Hamilton szerint a Maláj Nagydíjon kaphat képet a száguldó cirkusz mezőnye, a valós erőviszonyokról. 

A McLaren versenyzője - aki a téli tesztek alapján nagy meglepetést okozott második helyével Melbourne-ben - osztja azokat a véleményeket, miszerint még mindig nem lehet tudni, mire képes igazán a Red Bull. Összefügghet véleményével az a tény is, hogy a Red Bull autói Ausztráliában nem használták a kinetikus energia visszanyerő rendszert (KERS), azonban Christian Horner csapatfőnök a futam után elmondta, hogy Sepangban már az ő autóikban is bent lesz a plusz nyolcvan lóerőt biztosító szerkezet.

„Melbourne-ben már megmutattuk a tempónkat, így azt hiszem, jó verseny lesz Malajziában. Az Albert Park egy jó pálya, de az igazi különbség az autók között egy olyan aszfalton válik világossá, amilyen a sepangi. Nagyon várom, hogy érezzem, mint tud a KERS és a DRS együttes használata a gyors irányváltásoknál és előzéseknél. Ez majd ott mutatkozhat meg igazán, különösen az időmérőn. A csapat megvizsgálta a padlólemezt, ami Melbourne-ben problémát okozott. Úgy tűnik, egy rögzítő pánt sérült meg, ami a verseny végéig gondot okozott.” – mondta a 2008-as világbajnok

 
A McLaren csapatfőnöke Martin Whitmarsh szintén úgy véli, a Red Bull Ausztráliában nem mutatta meg teljesen mire képes, de bízik abban, hogy a McLaren a versenyek közötti két hétben is fejlődik annyit, hogy nagy versenyre számíthatunk.
 
„Mint minden szezonban, úgy most is versenyről versenyre fejlesztjük az autónkat. Nem hisszük, hogy mindent megmutattak Melbourne-ben (a Red Bull), és ez csak még motiváltabbá tesz minket, hogy minél nagyobb fejlesztéseket tegyünk az asztalra. Az adatok azt mutatják, elégedettek lehetünk azokkal a frissítésekkel, melyekkel Melbourne-be érkeztünk. A várakozások ellenére jó volt a tempónk, így azt hiszem, képesek leszünk megbirkózni Sepangban is a sebességgel. Ennek ellenére a valóság az, hogy volt némi lemaradásunk az első helytől, és a pole-tól, de bízunk abban, hogy egyre közelebb kerülünk, és Lewis és Jenson olyan helyekre kvalifikáljákmajd magukat, ahonnan nyerni is tudnak.” – nyilatkozta Whitmarsh
 
Az, hogy a McLaren tagok véleménye kincstári optimizmus, vagy realitás, az elkövetkező futamokon kiderül. Egy bizonyos, a wokingi alakulat híres arról, hogy minden szezonban folyamatosan, és a többi istállóhoz mérten nagy lépésekben fejlesztenek, és igaz lehet ez a 2011-es évre is. A fejlődést eredményekre, és pontokra váltani azonban csak akkor lehet, ha a hatékonysága felülmúlja a többi istálló fejlesztéseit.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória    
Szólj hozzá

f1 f mclaren forma1 red bull lewis hamilton formula1 sepang martin whitmarsh maláj gp