2011. ápr 04.

Tragédia az interlagosi versenypályán

írta: FormaNet
Tragédia az interlagosi versenypályán

Az elmúlt hétvégén a 29 éves Gustavo Sondermann halálos balesetet szenvedett a Copa Chevrolet Montana szezonnyitó futamán, az interlagosi Autódromo José Carlos Pace versenypályán.

Gustavo Sondermann gokartos évei után a hazai Formula Renault Bajnokságban folytatta versenyzői pályafutását, és a 2000-es évek közepén az európai szériában is kipróbálta magát, majd 2006-ban hazatért Brazíliába, és azóta leginkább Stock Car versenyeken indult.
 
Vasárnap a Copa Montana szezonnyitó futamán a heves esőzés miatt rendkívül veszélyes pályaviszonyok uralkodtak, melynek tragédia lett a vége. Sondermann a rajt-cél egyenes előtti gyors balkanyarban elvesztette irányítását kocsija felett, és összeütközött Pedro Boesel autójával. A súlyos fejsérüléssel kórházba szállított brazil pilóta életét az orvosok már nem tudták megmenteni.
 

A sors iróniája, hogy Sondermann egykori csapattársa,  Rafael Sperafico ugyanebben a kanyarban szenvedett halálos balesetet 2007-ben.

Az interlagosi célegyenes veszélyes bejáratáról (melyet brazil Tamburellóként is emlegetnek) a Formula-1 jelenlegi mezőnyéből Mark Webber és Fernando Alonso is kellemetlen emlékeket őriz. A 2003-as kaotikus Brazil Nagydíjon az ausztrál versenyző itt törte össze Jaguárját, majd az egyik leszakadt kerékbe belerohanó Alonso hordágyon távozott a versenyről.  


szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

baleset interlagos gustavo sondermann