2011. ápr 10.

Személyi kérdésekben is döntött ma a FOTA

írta: FormaNet
Személyi kérdésekben is döntött ma a FOTA

Személyi döntéseket hozott mai ülésén a Formula-1-es csapatok szövetsége, a FOTA, Malajziában. Az elnöki tisztet továbbra is a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh látja el, az alelnök pedig Stefano Domenicali helyett a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier lesz.

 
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke továbbra is a sportszabályzat munkacsoportot vezeti, a technikai munkacsoport vezetése azonban Ross Brawn-tól a Ferrari technikai igazgatójához, Aldo Costához kerül.
 
A költségcsökkentésről is tárgyaltak a mai napon, amiről egyelőre nem született megállapodás, de a FOTA elnöke reméli, hogy még ebben a szezonban sikerül mindenki számára elfogadható egyezséget kötni.
 
Az ülés után a FOTA egy nyilatkozatot is kiadott, mely szerint a csapatok továbbra is mindent megtesznek azért, hogy az F1-ben érdekelt szervezetek mindegyikével jó legyen az együttműködés, és az idei, nagy kihívásokkal teli szezonban globálisan is tovább erősödjön a Formula-1.
 
Az alelnök, Eric Boullier szerint mindent szükséges lépést megtesznek annak érdekében, hogy világos és átlátható legyen az F1, valamint támogatásáról biztosította a kisebb alakulatokat. Az alelnök célzást tett arra vonatkozóan, hogy nem csak politikai játszmával, hanem konkrét tettekkel is igyekszik a csapatok érdekeit képviselni, az érintett résztvevők együttműködésével.

 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 fota christian horner martin whitmarsh aldo costa formanet eric buollier