2011. ápr 12.

Montezemolo a Kínai Nagydíjra nem vár jelentős javulást

írta: FormaNet
Montezemolo a Kínai Nagydíjra nem vár jelentős javulást

Miután a marenellói gárda a második futam után is vesztésre áll a legfőbb riválisokkal, a Red Bullal és a McLarennel szemben, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nem titkoltan elégedetlen, de továbbra is bízik csapatában. 

 
A megszólalás ugyan kissé sablonosra sikerült, de ismerve az istállót minden bizonnyal nagy lendülettel folytatják a munkát, hogy minél hamarabb behozzák a lemaradásukat.
 
„Biztos, hogy nem vagyok elégedett azzal, ahogy a szezon kezdődött számunkra, de teljes mértékben hiszek az embereinkben, aki tudják, hogyan reagáljanak ilyen nehéz helyzetben. Biztos vagyok abban, hogy megfelelő választ adunk majd. Tudom, hogy mindenki keményen dolgozik az új fejlesztéseken, és az embereink magas technikai felkészültséggel bírnak. Úgy hiszem, az az időszak, amikor maximum egy dobogós helyezésben reménykedhetünk, rövidesen véget ér" - mondta a Ferrari elnöke. 
 
A hétvégi Kínai Nagydíj kapcsán az elnök bízik abban, hogy némi javulást elérhetnek, különösen az időmérőn, és talán a versenyképességük is javulhat valamennyit, de jelentős változásra az egy hét alatt nem igen számít.
 
Továbbra is teljes bizalmáról biztosította Stefano Domenikali csapatvezetőt, és maximálisan elismerte munkáját. A nem túl fényes szereplés egyik okát az elnök -Alonsóval való beszélgetésükre hivatkozva- részben a külső, hátráltató körülményekben látja, de azt is elismerte, hogy rengeteget kell még fejlődnie az idei konstrukciónak.
 
 
A 2009-es Brawn GP által kifejlesztett dupla diffúzor, és a 2010-es McLaren által kifejlesztett F-csatorna után, idén minden bizonnyal a Red Bull első szárnyainak másolása határozza meg a maranellói, és nagy valószínűséggel az összes többi alakulat fejlesztéseinek fő irányát. Az ilyen irányú fejlesztések azonban hordoznak magukban némi kockázatot is, hiszen a szabályok a szárnyakra vonatkozóan nagyon egyértelműek. Mint azt Ross Brawn is nyilatkozta, a Red Bullnak sikerült a szabályokon belül maradnia, de a várható szigorúbb ellenőrzések az FIA részéről, még okozhatnak meglepetéseket.


szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 formula1 montezemolo