2011. ápr 16.

Paul di Resta tortával és egy nagyszerű rajtpozícióval ünnepelt

írta: FormaNet
Paul di Resta tortával és egy nagyszerű rajtpozícióval ünnepelt

A Force India újonca, Paul di Resta éppen 25. születésnapján szerezte meg csapata idei legjobb rajtpozícióját, és immár zsinórban harmadjára verte meg csapattársát, Adrian Sutilt a kvalifikáción. 


Di Restának köszönhetően az indiai alakulat ebben a szezonban most először szerepelhetett a legjobbak között, az időmérő utolsó szakaszában. A skót újonc annak ellenére is felülmúlta csapattársát, hogy pénteki napon mindössze 18 kört tudott megtenni a pályán, és a második edzést teljes egészében kihagyni kényszerült üzemanyagnyomás problémák miatt. Így nem meglepő, hogy az ifjú tehetség nem számított erre a nyolcadik helyre, amit legszebb születésnapi ajándékként könyvelt el. 

„Ez egy hihetetlen ajándék számomra, ennél többet nem is kívánhattam volna. Miután tegnap ki kellett hagynom a második szabadedzést, tudtuk, hogy nem lesz könnyű reggelünk, de néhány kisebb újítással érkeztünk, amelyek egyértelműen javítottak a teljesítményünkön. A Q1-ben kissé szenvedtem az autó egyensúlyával, de szerencsére a második etapomban sikerült megfutnom a legjobb körömet. Úgy tűnik, hogy a versenytempónk nem rossz, és reméljük ismét tudunk néhány pontot gyűjteni” – lelkesedett a 25 éves versenyző.

A csapattársnak, Adrian Sutilnak nem jött jól a piros zászlós megszakítás, ennek ellenére a 11. rajtkockából vághat neki a holnapi futamnak, így a körülményekhez képest szintén elégedetten zárhatta napját. 
"A piros zászló miatt kicsit zűrös helyzet alakult ki, és az utolsó gyorskörömet nem sikerült teljesítenem, de összességében elégedett vagyok, hiszen a kocsi teljesítménye sokat javult"- nyilatkozta Sutil a kvalifikációt követően.

A csapat vezető versenymérnöke, Dominic Harlow rendkívül elégedetten nyilatkozott, és természetesen gratulált újonc versenyzőjüknek, mindamellett azt is elárulta, hogy Sutilt a kvalifikáció középső szakaszában mérlegelésre hívták, ami közrejátszott abban, hogy nem volt elég ideje jobb kört futni. (a szabályok értelmében ugyanis a versenyfelügyelők a Q1-ben és a Q2-ben bármikor kihívhatják bármelyik autót mérlegelésre)  A szakember lelkesen várja a holnapi futamot, és bízik abban, hogy az eddig megszerzett négy pont tovább gyarapodik a csapat neve mellett. 
 
 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 kínai nagydíj force india időmérő paul di resta