2011. ápr 16.

Schumacher hibája ellenére elégedett a Mercedes

írta: FormaNet
Schumacher hibája ellenére elégedett a Mercedes

Nem csak a tavalyi világbajnok alakulat, de a Mercedes is meglehetősen vegyes eredményekkel büszkélkedhet a szombati időmérőt követően. Nico Rosberg az idei szezon eddigi legjobb kvalifikációs eredményét könyvelhette el csapatának, míg Michael Schumacher az ausztrál és a maláj versenyhétvége után, most sem tudott bekeveredni a legjobb tíz közé. 


A hétszeres bajnok eddig minden kvalifikáción valamilyen technikai problémával küzdött, most azonban elismerte, hogy a minden eldöntő gyors körében hibázott. Mindemellett utólag az is kiderült, hogy az elmúlt hétvégéhez hasonlóan most is rakoncátlankodott autóján az állítható hátsószárny.

"Csalódott vagyok, amiért így alakult ez a nap, hiszen egyértelműen látszott, hogy javult az autó. Ezt Nico bizonyította is a negyedik helyével, ami egy reális eredmény. A Q2-ben nem sikerült jól összeraknom a körömet, és azóta rájöttünk, hogy a 14-es kanyar féktávjánál nem működött rendesen a hátsószárny. Nyilván egy jó rajtban bízom. Remélem, hogy a versenytempónk holnap erős lesz, és így néhány helyet javíthatok majd." 

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg maximálisan elégedetten nyugtázta negyedik legjobb idejét, ami nem is csoda, hiszen a két McLarennel tudta tartani a lépést, és Vettel űridejét leszámítva a wokingiak mellett csak a német versenyző tudott 1:35 alatti gyorskört összerakni a mezőnyből. 

"Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, jó napot zártunk. Nyilvánvaló, hogy sikerült javulnunk erre a hétvégére, ezért nagyon elégedett vagyok a kollégák munkájával, akik most bizonyára nagyon élvezték a mai napot. Még mindig nem tartunk ott ahol szeretnénk, de folyamatosan fejlődünk, és már közelebb kerültünk az élmezőnyhöz, legalábbis a mai eredményt illetően. A versenytempónkon is keményen dolgozunk, és minden esélyünk megvan egy eredményes futamra."

Ross Brawn csapatfőnök csak megerősíteni tudta Rosberg szavait, és annak ellenére, hogy másik versenyzőjük kvalifikációja ismét szerencsétlenül alakult, a szakember rendkívül optimista, és jelentős előrelépésként konstatálta a mai időmérőt.

"Ezen a hétvégén már sokkal jobb az autónk, és mindkét versenyzőnk bíztató pozícióban vághatott neki az időmérőnek. (a kvalifikáció előtti edzésen mindkét versenyző a top10-ben zárt – a szerk.) Michael számára végül a piros zászló miatt csalódást hozott a délután, és a mindent eldöntő körében a hátsó szárny sem működött megfelelően, ami miatt időt vesztett. Nico fantasztikus munkát végzett, hiszen a zavaró körülmények ellenére továbbjutott az utolsó etapba, majd egy remek időt futott azokon a gumikon, amiket még a piros zászlós periódus előtt használt. Örülök a fejlődésünknek, de ez csak a kezdet, és még hosszú út áll előttünk."

 
szöveg: FormaNet, Varga Viktória 
Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher sanghaj rosberg formula 1 kínai nagydíj időmérő