2011. ápr 22.

A Lotus előre menekül a névhasználati vitában?

írta: FormaNet
A Lotus előre menekül a névhasználati vitában?

Jelenleg még folynak a névhasználat miatti jogi csatározások a Team Lotus és a Group Lotus között, de úgy tűnik, hogy a döntéstől függetlenül Tony Fernandes csapata egy éven belül akár harmadszor is nevet változtathat. A maláj üzletember és alakulata ugyanis komoly tulajdonrészt vásárolhat a Caterham sportautókat gyártó cégnél.

A Team Lotus meghívókat küldött a média képviselőinek az április 27-én tartandó sajtótájékoztatóra, melyben jelezték, hogy egy rendkívül izgalmas bejelentésre készülnek az alakulat jövőjével kapcsolatban.
 
A hónapok óta húzódó névhasználati perben ugyan a jövő hétre még nem várható döntés, de úgy tűnik Fernandes csapata előre menekül, és saját döntésén keresztül akar változtatni, elkerülve az esetleges jogi vereségből adódó kellemetlenségeket.
 
Amennyiben a bíróság nem a maláj alakulatnak adna igazat, úgy rövid időn belül teljesen át kellene "öltöztetni" a csapatot. Egy nagy múltú autógyártó megszerzése mindenképpen jó üzlet lehet, és nem érheti az istállót  az a vád sem, hogy a név mögött nincs valódi, az autóiparhoz köthető termék, ahogy ezt a Group Lotus is hangoztatta  bírósági keresetében. Nem mellesleg egy ilyen fúzió az istálló megítélését is jelentősen javíthatja.
 
Hogy pontosan mi lesz az ügylet vége, azt a jövőhéten megtudjuk, egy azonban bizonyos, hogy ezzel a lépéssel véget érhet a Lotus név használatával kapcsolatos jogi huzavona, amely nem méltó a legendás Colin Chapman örökségéhez.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória  
Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 caterham lotus renault team lotus group lotus lotus névhasználat névhasználat vita