2011. máj 05.

Kiss Pál Tamás nem tart az esőtől Isztambulban

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás nem tart az esőtől Isztambulban

Az idei GP3-as sorozat egyetlen magyar versenyzője, Kiss Pál Tamás ugyan csak két napja tartózkodik Isztambulban, a nyitófutam helyszínén, máris annyit pörgött, mint máskor egy hét alatt. Túl van már kinn a pályán az eligazításon, az autója műszaki átadásán, az új sisakjának és versenyruhájának átvételén, az Istanbul Ring bejárásán, valamint a nyitó partin, ahol az összes versenyző együtt bulizott. A TECH 1 Racing 19 éves pilótája már csak arra vár, hogy végre kigurulhasson versenyautójával az aszfaltra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ugyan a repülőúton megismerkedett a keleti kényelem szinte összes válfajával, Isztambulba érve Kiss Pál Tamás megtapasztalhatta, mi a különbség a magyar és a török közlekedési morál között. Akkora dugóba keveredett megérkezését követően, hogy szerdán már nem is tudott kimenni a pályára.
 
„Négy és fél órán keresztül ültünk a dugóban, és bizony beesteledett mire a szálláshelyünkre értünk, így szerdán nem is tudtam kimenni a csapathoz a pályára. Ha valaki eddig a budapesti dugókat szidta, az nem is tudja elképzelni, milyen az, amikor Isztambulban bénul le a forgalom. Csütörtök reggel óvatosságból korán keltünk, így a reggeli közlekedési káosz előtt kiértünk a pályára” – elevenítette fel első török kalandját a GP3-as sorozat egyetlen magyar versenyzője, akit a terepralis Szalay Balázshoz és a gyorsasági motorversenyző Sebestyén Péterhez hasonlóan a Right Guard Racing motorsport program támogat.
 
Tamást azonnal a bokszba vitték a csapat tagjai, és a versenyre elkészült sisakját, illetve versenyruháját átadták neki. Utána egy perc megállása sem volt a fiatal miskolci pilótának.
 
„Nagyon fel vagyok dobódva, hisz először vehettem fel az új sisakot és a ruhámat, és mindkettő nagyon tetszik. Túl vagyok már a versenyzői eligazításon, az autóm műszaki átadásán és a pályabejáráson, ami hatalmas élmény volt számomra. Egyrészt most éreztem meg azt a szintkülönbséget a pályán, ami a szimulátor és a televízió képernyőjén szinte észre sem vehető, másrészt a híres-hírhedt nyolcas kanyar élőben még izgalmasabb. Fantasztikus lesz majd az autóval áthajtani rajta. De az egész ring nagyon jó ritmusú, alig várom már a pénteki első tréninget” – lelkendezett a 19 éves versenyző.
 
Mint elmondta, csütörtökön végig esett az eső, és a meteorológusok a pénteki napra is csapadékot jósolnak.
 
„Mivel eddig mindig jól mentem vizes pályán, akár ez az időjárás kedvező is lehet a számomra. Az első szabadedzésen csak az lesz a feladatom, hogy megismerjem a pályát, és megtanuljam a vonalvezetését, míg délután már kezdődhet a komolyabb munka, az autó optimális beállítása, hisz ekkorra már fel lesz gumizva a pálya és sokkal tisztább is lesz az aszfalt” – fogalmazott Tamás.
 
 
 
Faster Management  
 

 

Szólj hozzá

isztambul gp3 kiss pál tamás