2011. máj 07.

Kiss Pál Tamás a 24. helyről rajtolhat első GP3-as versenyén.

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás a 24. helyről rajtolhat első GP3-as versenyén.

Élete első GP3-as időmérő edzésén Tomi sokáig TOP 10 közeli időket autózott, ám a kvalifikáció második felére rosszkor engedte vissza a csapata a pályára, így a nagy forgalomban már nem tudott javítani az idején.

A mai nap az időmérő edzés előtti félórás megbeszéléssel kezdődött, amely alatt a kvalifikáción követendő taktikát beszélték meg a mérnökökkel és a csapattal. Mivel két szett új gumit használhatott el az edzésen, így a tervek al apján 6 gyors kör utánra tervezték a gumicserét.

"A harminc perces edzés első felében jó köridőkre voltam képes, és a versenyhétvége alatt először éreztem rá igazán a pálya ritmusára. Végig a legjobb tíz környéki időeredményekre voltam képes, ám a hatodik kör végén már nem volt meg a gumi legjobb tapadása, így kijöttem az újakért" – emlékezett vissza a Right Guard Racing motorsport program egyik kiváló képviselője.

Bizakodva várta mindenki a folytatást, ám sajnos a csapat elhamarkodott döntésének köszönhetően nagyon hamar engedték vissza a pályára Tamást, és a hatalmas forgalomban aztán már nem is tudott javítani az idején.

"Tanulni kell ebből az esetből, hisz az első etapban elért eredményeim alapján a másodikban jobb helyen végezhettem volna. A telemetriai adatokat kielemezve azt látom, hogy amíg az első és a harmadik szektorban tartom a lépést a legjobbakkal, addig a másodikban több mint fél másodpercet vert rám az élmezőny. Ezen mindenképpen javítanom kell. Most már nincs rajtam teher, és a 24. helyről rajtolva próbálok meg felzárkózni a mezőny első feléhez" - fogalmazta meg elvárásait a magyar versenyző.
 
Tamás ma délután futja élete első GP3-as versenyét, míg a második futamra vasárnap délelőtt kerül sor.

Első verseny: 2011. május 7. – 16:20 - 16:55
Második verseny: 2011. május 8. – 09:25 - 10:00

A szurkolók mindkét futamot megnézhetik vasárnap, hisz a mai versenyt 9.00-tól felvételről, míg a holnapit élőben adja az Eurosport.

Török Nagydíj GP3-as sorozat időmérőjének végeredménye
A rajtsorrend az első futamon: 1. Tom Dillmann (Carlin) 1.45:391, 2. Alexander Sims (Addax) 1.45:420, 3. Lewis Williamson (MW Arden) 1.45:529, …24. Kiss Pál Tamás (TECH 1 Racing) 1.46:246.
 
Faster Management
 

 
Kiss Pál Tamás az első futamon 16. helyen végzett. Az eredmény táblázat ITT megtekinthető, részletek hamarosan...
 

Szólj hozzá

isztambul időmérő gp3 kiss pál tamás