2011. máj 19.

Barrichello szerint a pontnélküliség extra terhet rak a csapatra

írta: FormaNet
Barrichello szerint a pontnélküliség extra terhet rak a csapatra

A Williams istálló legendás múltjához képest méltatlanul gyengén kezdte az idei évet, hiszen négy versenyt követően még egyetlen pontocska sem árválkodik a grove-i alakulat neve mellett. Veterán pilótájuk, Rubens Barrichello nem tagadja, hogy ez egyre nagyobb nyomást jelent a csapat számára, hiszen a sikertelenség nem csak a versenyzőket és a vezetőket, de még a kasszát is negatívan érinti.


Barrichello egyre sürgetőbbnek érzi a pontszerzés fontosságát annak érdekében, hogy csökkenjen a nyomás, és mind a csapattagok, mind pedig a szponzorok kapjanak némi ösztönzést is. 

„Nagyon hiányoznak azok a pontok, amiket eddig már megszerezhettünk volna. Ezek motiválnák az embereket, a pilótákat és a szponzorokat, hiszen a számlákat is folyamatosan fizetni kell. Jelenleg mindenkin túl nagy a nyomás, mert még nem sikerült pontot szereznünk. Ezen csak kemény munkával tudunk magunkon segíteni.”

A brazil versenyzőnek meggyőződése, hogy a Williams szerez még pontokat, de azt is elismerte, hogy az idei szezonra kitűzött célok jelenleg igen távol állnak a valóságtól. 

„Nem félek attól, hogy a Williams ne szerezne pontokat, mert képesek vagyunk arra, hogy megcsináljuk. Amitől a legjobban félek az az, hogy amit terveztünk – hogy versenyt nyerünk ebben az évben, az nem válik valóra. Ezek a tervek most nagyon távolinak tűnnek. A legnagyobb aggodalmam ez. Szükség lenne minél több motivációra, és nem csak a versenyzőknek. Az emberek teszik a dolgukat, de az előző év végéhez képest az autó egyet visszalépett.

Barrichello elmondta, hogy a fejlesztés tempójával elégedett, és a csapat már eddig is kipróbált néhány új elemet, ugyanakkor arra panaszkodott, hogy ezek közül néhány dolog nem működik megfelelően, ami időveszteséget jelent.  

„Jelenleg a pályán kell tökéletesítenünk ezeket a frissítéseket. Nagyon hamar érkeztek, de nem mindegyik működik megfelelően, és most már sürget minket az idő, hogy kiküszöböljük a hibákat. Papíron az autó legalább egy másodperccel gyorsabb, mint év elején, de a gyakorlatban nem gyorsabb ennyivel, és itt kezdődik a probléma” - fejtette ki Barrichello, és azt is elismerte, hogy nem biztos abban, hogy a változások megfelelő iránya haladnak ahhoz, hogy újra a rajtrács elejére kerüljenek. Azzal számol, hogy a csapatnak meg kell várnia Mike Coughlan érkezését, és ötleteit. 

„Látnunk kell, hogy Mike mit hoz a csapathoz, és látnunk kell, honnan indulunk el. Jelenleg nagyon nehéz helyzetben vagyunk, túl sok a beszéd. A kiadásokról többet beszéltünk a héten, mint az autóról. Várnunk kell Mike-ra, és meglátjuk hogy váltja valóra a terveket” – zárta mondandóját a pilóta. 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon

Szólj hozzá

f1 williams formula 1 rubens barrichello