2011. máj 29.

Alonso szerint ha nincs a baleset, Hamilton indulna a pole-ból

írta: FormaNet
Alonso szerint ha nincs a baleset, Hamilton indulna a pole-ból

A Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso úgy véli, a Monacói Nagydíj rajtsorrendje nem tükrözi a jelenlegi erőviszonyokat. Alonso szerint ha a hajrában nem történik baleset, akkor a pole most Hamiltoné lenne. 

 
A spanyol úgy gondolja, hogy Hamilton sebessége Vettel elé repíthette volna a brit pilótát, ám a kényszerszünetet követően már nem volt lehetőség felvenni a megfelelő ütemet, így Hamilton és a többi pilóta sem tudott még egy kellően gyors kört futni.
 
Alonso a negydik, míg Hamilton csak a hetedik rajthelyet tudta így megszerezni, ráadásul a mclarenes átvágott egy sikánt, ezért később a versenybíróság törölte legutolsó idejét, így ma csak a kilencedik helyről rajtolhat.
 
Alonso a saját időmérőjéről elmondta: „Az időmérőn nem volt olyan jó az autóm, mint amilyen a szabadedzéseken volt, most azon dolgozunk, hogy megtudjuk, miért. A McLarenek nagyon gyorsak voltak, azt hiszem Hamilton meg tudta volna szerezni a pole-t. Nem hiszem, hogy a rajtrács a valódi erőviszonyokat tükrözi, mert a Q3-ban a piros zászló felborította a pilóták elképzeléseit. Ez Hamiltonnak is rosszul jött, pedig a félidőig minden rendbe volt, hogy elkapja a Red Bullt. Még két mért kört kellett volna futnunk tankolás nélkül, hogy a maximumot hozzuk ki a gumikból.”
 
A Ferrari bajnoka szerint a KERS és a DRS segítsége ellenére is szinte lehetetlen lesz Monacóban a pályán előzni, és úgy véli, talán az egy kiállásos verseny lehet a megfelelő taktika.
 
„Azt hiszem az előzés szinte lehetetlen lesz, a KERS és a DRS ellenére. A rajtnak kiemelt jelentősége lesz, a versenytempónk megfelelő, ezért bízom abban, hogy néhány helyet előre léphetek majd, de gondolom lesz néhány kiszámíthatatlan dolog is a stratégiákban. Gondolom lesz aki a két kiállásos taktika mellett dönt, és biztos lesznek olyanok, akik megkockáztatják az egy kiállást. Az autónk most jobban kezelhető, mint egy héttel ezelőtt Catalunyában, és a szuper lágy gumik is megfelelően működnek.”
 
Alonso csapattársa, Felipe Massa a hatodik helyre minősítette magát, ám egyáltalán nem elégedett az eredménnyel.
 
"Monacóban a hatodik helyről indulni, nem túlzottan bíztató, de fejben végig ott kell lenni, és koncentrálni, mert itt bármi megtörténhet. A rajt nagyon fontos lesz, de nyugodtnak kell maradni, és hideg fejjel körözni, mert egy apró hibának is nagy ára lehet. A gumik kopása kisebb mint ahogy azt előzőleg láttuk, így nem hiszem, hogy sok lesz a kerékcsere"- vélekedett a brazil.
 
A Ferrari pilóták tehát még mindig nincsenek abban a helyzetben, ahová várnák magukat, és főleg ahová a szurkolók várnák a piros autókat. A héten történt személyi változások a csapatnál azonban nem befolyásolják a pilóták hangulatát, sőt Alonso úgy fogalmazott, hogy őket nem is igazán érinti, hiszen nekik egészen más a feladatuk. A változások hatása egyelőre még nem érezhető, de a jelek szerint a versenyzők optimizmusa töretlen, és ahogy ők maguk is fogalmaztak, Monacóban bármi megtörténhet.

 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

   

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 lewis hamilton fernando alonso időmérő felipe massa monacói nagydíj