2011. jún 03.

A Bahreini Nagydíj akár bojkotthoz is vezethet

írta: FormaNet
A Bahreini Nagydíj akár bojkotthoz is vezethet

A Motorsport Világtanács mai döntése, mely szerint a száguldó cirkusz még idén visszatér Bahreinbe, nem aratott osztatlan sikert a csapatok között.

A Red Bullt egyenesen meglepte a döntés, és ennek a csapat tagjai hangot is adtak. Természetesen a Red Bull tudomásul vette a mai döntést, erről rövid nyilatkozatot is kiadott, de egyértelművé tette, hogy korrekt eljárásban a Csapatok Érdekvédelmi Szövetségénél (FOTA) kezdeményezni fogják a helyzet megvitatását.
 
Arról egyelőre természetesen nincs szó, hogy a tavalyi világbajnok csapat bojkottálná a futamot, de semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy tavasszal a Williams jelezte, amennyiben nem törlik a szezonnyitó nagydíjat, úgy annak ellenére bojkottálják a versenyt, hogy a Concorde egyezmény teljesen kizárja ennek lehetőségét.
 
Mark Webber egyértelmű véleménye az, hogy egy olyan országban, ahol az emberek félnek a hatalomtól, és sokan megsérülnek a rendteremtésben, ott az országnak sokkal nagyobb problémái vannak, mint egy sportrendezvény.
 
A Mercedes már akkor hangot adott nemtetszésének, amikor kiderült, hogy a visszatérés miatt két héttel tovább tart a szezon. (Erről itt olvashattok)
 
A McLaren szóvivője elmondta, a FOTA tudomásul veszi a mai döntést, ám feltétlenül megvitatja a mai határozatot, és közös álláspont kialakítása után akár tárgyalásokat is kezdeményeznek. 

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá a fórumon  

 

Szólj hozzá

f1 forma1 fia formula1 fota bahreini nagydíj motorsport világtanács