2011. jún 07.

A szervezők szerint az indiai pálya az eredeti határidőre elkészül

írta: FormaNet
A szervezők szerint az indiai pálya az eredeti határidőre elkészül

Gőzerővel folynak a munkálatok az indiai versenypályán. Az első Indiai Nagydíj eredeti időpont október 30. lett volna, ám az FIA pénteki döntése, miszerint a száguldó cirkusz még idén visszatér Bahreinbe, másfél hónappal eltolta a futamot.

 
Az indiai pályát, és annak pillanatnyi állapotát látva, sokakban merült fel a kétely, hogy az kész lenne-e az eredeti határidőre, sőt egyesek odáig mennek, hogy a döntés részben annak is köszönhető, hogy az ázsiai ország így nyer egy bő hónapot, ami elég idő lesz ahhoz, hogy valóban befejezzék az építkezést.
 
Az Indiai Motorsport Klub vezetője, Vicky Chandok azonban cáfolja azon a feltételezéseket, hogy a halasztás összefüggésbe hozható az építkezés lemaradásával.
A sportvezető meggyőződése, hogy a futam későbbi időpontra történő átszervezése semmiben sem befolyásolja az építkezés ütemét, és így is tartani fogják az eredeti határidőt.
 
Az Indiai Nagydíj végül december közepén kerül megrendezésre, a legvalószínűbb időpont december 11., erről azonban még a Nemzetközi Automobil szövetség nem adott ki hivatalos kommentet.
 
 
 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Fotó:F1Times

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá

f1 forma1 indiai nagydíj f1 india indiai pálya