2011. jún 11.

Pénteki balesetek Kanadában (Videó)

írta: FormaNet
Pénteki balesetek Kanadában (Videó)

A montreali szűk, falakkal határolt nagy sebességű versenypálya - ahogy az várható volt - már pénteken szedett néhány áldozatot. Az első szabadedzésen éppen a világbajnokság éllovasa, Sebastian Vettel, délután pedig három pilóta: Adrian Sutil, Kamui Kobajasi és Jerome D’ Ambrosio törte össze kocsiját.
 
Kép: Sutton
 
Az első szabadedzésen Sebastian Vettel viszonylag későn hajthatott ki a pályára, mert az 1-es számú Red Bullon a fékek adtak némi plusz munkát a szerelőknek. Ezt követően Vettel alig, hogy megkezdte hétvégéjét, mindössze nyolc kör után máris ripityára törte az RB6-os elejét, de legalább nem akárhol.
Az 1999-es kanadai versenyen három világbajnok, Damon Hill, Michael Schumacher és Jacques Villeneuve szinte egymás után vetettek véget versenyüknek a célegyenesre ráfordító sikán falánál, ami ezután méltán kapta a Wall of Champions (Bajnokok Fala) nevet. Világbajnokok közül azóta már Jenson Button is feliratkozott a "látogatók" közé, és most Seb sem hagyhatta ki ezt a nem éppen nemes címet.  
 

Montrealban nem csak a Bajnokok Fala, de szinte minden kanyar tudna már mesélni kisebb - nagyobb balesetekről ezt a listát bővítette most Kamui Kobajasi és Jerome D’ Ambrosio, akik mindketten a második szabadedzés utolsó fél órájában ütköztek a 4-es kanyarnál lévő falnak.
Elsőként a japán pilóta törte össze Sauberjét, majd a törmelékek eltakarítása után a belga újonc rögtön leutánozta sauberes kollégáját. A Virgint a hírek szerint olyannyira javíthatatlan állapotban kapták vissza a szerelők, hogy a tartalék alvázra kell újraépíteni D’Ambrosio kocsiját.
 

 

Adrian Sutil még a fent említett két incidens előtt tette tönkre a Force India bal első felfüggesztését, miután a hetes kanyar kijáratánál végigszántotta a falat.  

 

szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 balesetek 2011 szabadedzés montreal kanadai nagydíj