2011. jún 17.

Kiss Pál Tamás első valenciai tesztnapja

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás első valenciai tesztnapja

Csütörtökön reggel megkezdődött a GP3 Series hivatalos tesztje Spanyolországban. A kétnapos teszt után a jövő hétvégén szintén Valenciában rendezik a versenysorozat következő futamát.
 
Rekkenő hőség fogadta ma a pilótákat a Ricardo Tormo ringen, az aszfalt délutánra szó szerint tűzforró volt.
Kiss Pál Tamás, a Tech 1 Racing versenyzője szerint a délelőtti edzés nem sikerült túl jól, a 18. helyen végzett. Délutánra aztán változtattak az autó beállításain, és érezhetően jobban ment a teszt. Az utolsó 5 percig az első 10-ben autózott a Right Guard Racing motorsport program versenyzője. Végül a csapatból a leggyorsabb idővel, a 14. helyen zárt.
A teszt során futómű-geometriával, leginkább a teleszkóp ok beállításával foglalkoztak a mérnökök és a csapat. Az öt szett gumiból a mai napon összesen 3 szettet használtak el, két lehetőség marad tehát a holnapi tesztekre.  
 
Kiss Pál Tamás: „Egy kevésbé jó délelőttön és egy jobban sikerült délutánon vagyok túl. Fáradtan érkeztem, kimerített az egyetem, a vizsgák, aztán az utazás. A délelőtti teszten éreztem, hogy van még bennem tartalék és az autó beállításain is lehetne javítani. Délutánra aztán javult a helyzet. Ismerem ugyan a pályát, de ezzel az autóval minden más, meg kell szokni, ki kell ismerni. Sokszor az apróbb hibákon érzem, hogy ez még csak az első évem ebben a kategóriában.” 
 
Faster Management
 
Csütörtöki tesztek részletes eredményei:

 

A Blog támogatója a SPEEDBLACK Hungary  

 

Szólj hozzá

teszt valencia gp3 kiss pál tamás