2011. jún 24.

Kiss Pál Tamás a valenciai utcai pályával ismerekedett

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás a valenciai utcai pályával ismerekedett

Nagy meleg fogadta ma a Valenciában a versenyzőket, ahol a Formula-1-es világbajnokság nyolcadik és a GP3 Series harmadik versenyhétvégéjét rendezik. Különleges, nagyon gyors és 5,419 km-es távjával szokatlanul hosszú a pálya, az átlagidő 2 percet vesz igénybe, ami 20-30 másodperccel több, mint a többi helyszínen. Tomi első alkalommal járt itt, délelőtt a 26., délután a 21. helyen zárta a szabadedzéseket.
 
 
A reggeli etap leginkább arról szólt, hogy a Tech-1 Racing magyar versenyzője megtalálja az autóval a legjobb feelinget ezen a pályán, anélkül, hogy bármit is kockáztatna. Az edzés alatt történtek aerodinamikai és futómű-módosítások, minden az elképzeléseknek megfelelően alakult, hiszen a cél az óvatosság volt. Tomi 2: 01.149-es idővel a 26. helyen futott be, mindössze 1,441 másodperces hátrányban az első helyezett Dillmanntól.
 
Délutánra fokozódott a meleg, a második szabadedzésen már 33 fokban autóztak a pilóták, az aszfalt majdnem 45 fokos volt. Ezek a körülmények fizikálisan és mentálisan is próbára teszik a pilótákat. Tomi autóján délutánra történt néhány módosítás, mert a telemetrikus adatok alapján kicsit lassúnak tûnt. Így visszavettek kicsit a szárnyból, és módosítottak a futóművön is. Tomi azonnal jobban érezte az autót, bár a pálya néhány pontján az új beállítások miatt kicsit alulkormányzott volt. Ennek ellenére sikerült az idején javítani majdnem 1,2 másodpercet (1:59.954), amivel a Right Guard Racing motorsport program versenyzője a 21. helyen ért célba. 

Kiss Pál Tamás: „Nagyon gyors és nehéz pálya ez, ráadásul én először versenyzem városi ringen. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni a csapattal, lépésről-lépésre jobban érzem az autót ezen a pályán. Az időjárási körülmények is próbára tesznek, nagyon meleg van, de szerencsére jó a fizikális felkészültségem, így kevésbé visel meg a dolog. A mai napon kipróbáltunk néhány aerodinamikai megoldást, melyek bizonyos szempontból előnyösnek mutatkoztak, de egy kicsit alulkormányozottá vált az autó. Most majd a pályamérnökömmel mérlegeljük, hogy milyen irányban haladjunk a holnapi időmérőre. Részemről meg kell még éreznem az autó határait ezen a pályán, a holnapi időmérőn igyekszem 100%-ban alkalmazkodni a ringhez.”

Holnap 12:25-kor kezdődik a hivatalos időmérő edzés, majd 17:20-kor az első futam Valenciában.  

Faster Management

Délelőtti eredmények

Délutáni eredmények

A Blog támogatója a SPEEDBLACK Hungary     

Szólj hozzá

edzés valencia gp3 kiss pál tamás