2011. júl 07.

Kiss Pál Tamás hétvégén egy jól ismert helyszínen, Silverstone-ban bizonyíthat

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás hétvégén egy jól ismert helyszínen, Silverstone-ban bizonyíthat

Kéthetes pihenő után, július 8-10. között az angliai Silverstone-ban folytatódik a GP3 versenysorozat. A Tech 1 Racing magyar versenyzője tegnap délután érkezett Nagy-Britanniába.
 

Az egykor katonai repülőtérként funkcionáló, majd többször átalakított Silverstone-i ring 5891 méter hosszú ringet gyors és technikás pályaként jellemzik, az első felét inkább tempós kanyarok tarkítják, a második felére a technikás részek és kemény féktávok jellemzők.
Ebben az évben kicsit változtattak a brit ringen: jó néhány helyen új burkolatot kapott, és vadonatúj a bokszutca és paddock is. Alapjaiban azonban nem változott Silverstone, ugyanaz a gyors, inkább az aerodinamikai, mint a mechanikus tapadásra támaszkodó pálya maradt.
 
 A Right Guard Racing motorsport program versenyzője otthon érzi magát ezen a helyszínen, hiszen két évig Angliában élt, itt vett részt a Formula Renault 2.0 Brit Bajnokságon 2010-ben, ahol az előkelő harmadik helyen végzett. A Silverstone-i ring is ismerős számára, számtalanszor versenyzett itt. A mai napon Tomi mérnökeivel és menedzserével, Stefano Favaroval bejárta a megújult pályát, majd a szokásos technikai meeting következett.
A változékony időjárásáról híres brit városban a hétvégére 18-20 °C körüli hőmérsékletet jósolnak, a pénteki szabadedzéseken és a szombati időmérő edzésen is kell csapadékkal számolni, vasárnapra várható némi javulás.  

Kiss Pál Tamás: „Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Szép emlékek kötnek Angliához, remélem, újabbakkal utazhatok haza.” 

A magyar közönség az Eurosport csatornán az alábbi időpontokban tekintheti meg a futamokat.

július 10. 09:00 első futam - ismétlés
július 10. 09:30 második futam – élő



Faster Management

 

Szólj hozzá

silverstone gp3 kiss pál tamás