2011. júl 14.

Kubica: Visszatérésem után is olyan leszek, amilyen előtte voltam

írta: FormaNet
Kubica: Visszatérésem után is olyan leszek, amilyen előtte  voltam

A Renault lengyel pilótája, Robert Kubica köszöni, már sokkal jobban van, és szeretne minél hamarabb visszatérni a száguldó cirkusz porondjára, ám visszatérését nem sürgeti feleslegesen. Kubica állapota a februári rali balesete óta gyorsan javul, és az elmúlt napokban már önállóan, segítség nélkül is tudott járni.

A kiváló pilótáért rengetegen aggódtak, aggódnak a mai napig is, és folyamatosan felmerül a kérdés, vajon egészsége engedi-e, hogy valaha is Formula-1-es autóba üljön. Nemrégiben olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy csapata a Renault talán már nem is tart igényt szolgálataira, ezt azonban a csapatfőnök, Eric Boullier határozottan cáfolta.
 
Kubica válaszolt szurkolóinak, és a válaszokból kiderült, már csak idő kérdése a visszatérés, bár azt, hogy mennyi idő, még a lengyel sem tudja megjósolni.
 
"Elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok haladnak. Állapotom javulása az elvárások szerint halad, szerencsére nem léptek fel komplikációk, amik befolyásolnák a gyógyulási időt."
 
Voltak olyan elképzelések is, mely szerint Robert már a Brazil Nagydíjon rajhoz állna, ezt azonban maga az érintett nem erősítette meg.
 
"Még túl korai lenne megjósolni, mikor térhetek vissza, most a leglényegesebb a végeredmény, éppen ezért semmit sem szabad siettetni."
 
 Valóban nagyon fontos, hogy nem szabad siettetni a motorsportba való visszatérést egy ilyen súlyos baleset után, és akik már kerültek hasonló helyzetbe, bizonyára mind ezt tanácsolnák. Példa lehet Felipe Massa 2009-es, a Hungaroringen történt balesete, amikor Rubens Barrichello autójának egy lerepűlő rugója eltalálta. A Brazil szintén kihagyott néhány versenyt, és a visszatérése után sokan azt állítják, már nem olyan, mint régen volt. Kubica azonban biztos benne, hogy visszatérése után is régi önmaga lesz, mivel a balesetre egyáltalán nem emlékszik.
 
"Semmiféle emlékem sem maradt a balesetről, csak annak következményeiről. Nekem így ez majdnem olyan, mintha meg sem történt volna. Nem igazán értem, miért próbálnak hatni rám, visszatérésem után is olyan leszek, amilyen előtte  voltam"-jelentette ki határozottan a 26 éves versenyző.
 
Mindenképpen bíztató a remek lengyel pilóta optimizmusa, és reméljük, minél hamarabb viszont láthatjuk majd a rajtrácson, ahonnan nem csak a szurkolók millióinak, de legtöbb riválisának is igen csak hiányzik.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 renault forma1 robert kubica formula1 rali baleset