2011. júl 22.

Barrichello: Semmi másra nincs szükségem, mint hogy vezethessek

írta: FormaNet
Barrichello: Semmi másra nincs szükségem, mint hogy vezethessek

A Williams 39 éves pilótája, Rubens Barrichello, 19. szezonját tölti idén a száguldó cirkuszban. A brazil hosszú pályafutása alatt általában távol maradt a nagyobb botrányoktól, legalább is, ami a saját mentalitásából adódna, ám személye bizonyos vonatkozásban kissé megosztja a szurkolókat. Sokan úgy gondolják, éppen ideje lenne visszavonulnia, és átadni a helyét az ifjú tehetségeknek. Vannak azonban, akik úgy vélik, a Williams istállónak most pont egy ilyen tapasztalt pilótára van szüksége ahhoz, hogy az autó fejlesztéseihez megfelelő információkkal szolgáljon, és részben segítse beilleszkedését a Formula-1-ben idén debütáló Pastor Maldonadónak.

Két hete Adam Parr, a Williams elnöke elmondta, szívesen látná Barrichellót a következő évben is a csapatnál, Maldonado csapattársaként. A hírek szerint a szerződés hosszabbítását már a Német Nagydíj hétvégéjén hivatalosan is bejelentik, ezzel is cáfolva a veterán brazil pilóta év végi visszavonulásáról terjedő pletykákat.
 
Barrichello elmondta, hogy e-mail-ben már több levélváltás is történt a hosszabbításra vonatkozóan, és már nagyon várja a folytatást valamint a konkrétumokat. Úgy véli, hogy a szerződése az eddigiekhez hasonló lehet, így semmiképpen sem számít évekre szóló, hosszú távú szerződésre.
 
„Hasonló alapon kötjük ezt is, mint az előzőt, úgyhogy nem gondolom, hogy hosszú távra szólna. Én egyszerűen nagyon élvezem, hogy még mindig vezethetek. Semmi másra nincs szükségem, mint hogy vezethessek, így ha a későbbiekben is felkérnek, nem mondhatok mást, csak azt, hogy legyen.”
 
A mindig mosolygós brazil tehát jelenleg teljesen nyugodt a helyzetét illetően, de 2008-ban kevés hiányzott ahhoz, hogy el kelljen hagynia szeretett sportját. A Honda kivonulása után hónapokig pilótaülés nélkül volt, és a 2009-es szezont Ross Brawn mentette meg a számára, amikor a 24. órában megalapította a Honda utódját, a Brawn GP-t, és Jenson Button csapattársaként a veterán versenyzőt szerződtette.
 
„Pályafutásom során most abban a helyzetben vagyok, hogy nagyon jól érzem magam, mert nincs bennem az a stressz, ami 2008-2009-ben volt, amikor hónapokig nem volt biztos, hogy lesz-e pilótaülésem a következő szezonra. Versenyzőként a legtöbb amit szeretnék, hogy ismét egy versenyképes autóban bizonyíthassam tudásomat, gyorsaságomat, és újra a topon küzdhessek a győzelemért.”
 
A veterán pilóta a jelek szerint 2012-ben elkezdheti pályafutása 20 szezonját, és ezzel mindenképpen rekordernek számít a Formula1 történelmében. A brazil versenyző nagy népszerűségnek örvend a csapatok és a pilóták között, így a boxutca szereplői, és a szurkolók jelentős része is minden bizonnyal örömmel fogadja majd a hivatalos bejelentést arról, hogy Barrichellót jövőre sem kell nélkülözni a rajtrácson. Hogy az előtte álló szerződés pályafutása utolsó kontraktusa lesz-e, az még a jövő zenéje, mindenesetre a Williams döntése (figyelembe véve jelenlegi pénzügyi, és egyéb, a versenyekhez, és az idei eredményekhez kapcsolódó helyzetét) mindenképpen logikusnak tűnik.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 williams forma1 rubens barrichello adam parr