2011. júl 29.

Button az eső Istenéhez, míg Alonso a Napistenhez fohászkodik a Magyar Nagydíj előtt

írta: FormaNet
Button az eső Istenéhez, míg Alonso a Napistenhez fohászkodik a Magyar Nagydíj előtt

A McLaren és a Ferrari versenyzői egybehangzóan állítják, a Magyar Nagydíj eredményét az időjárás jelentősen befolyásolja majd. A két rivális csapat abban reménykedik, hogy a hétvége meteorológiai szempontból kedvezően alakul számukra, és ezzel újabb lépést tehetnek a Red Bull, és Sebastian Vettel felé. A két istálló azonban más és más istenhez fohászkodik, már ami az időjárást illeti.

 
A McLarennél mindkét pilóta abban bízik, hogy a magyar éghajlat most meghazudtolva az eddigi tapasztalatokat hűvös lesz. Hamilton számára a németországihoz hasonló hőmérséklet lenne talán a legmegfelelőbb. Egyet ért ezzel csapattársa, Jenson Button is, de az ő nem elégszik meg csupán a hideg levegővel, számára az lenne igazán megnyugtató, ha az esővel is párosulna.
 
Nem véletlenül jár gondolatban esőtáncot a brit pilóta, hiszen élete első futamgyőzelmét, ami 2006-ban a Hungaroringen volt, változékony időjárási körülmények között szerezte meg, és idei egyetlen győzelmét Kanadában szintén segítette, a gyakran nedves, vagy éppen felszáradó aszfalt.
 
„Az eső nagy boldogságot szerezne itt nekem. Már versenyeztem itt esőben, és az volt életem egyik legjobb futama. Az eső hozhat valamit a versenyen, bár azt hiszem még a száraz-nedves változó körülmények is sokban segíthetik a gyorsaságunkat” – nyilatkozta a Hungaroringen Jendon Button.
 
Egészem más tervei vannak a Ferrari pilótáinak az időjárással kapcsolatban. Ennek oka legfőként az, hogy az autó igen kíméletes a gumikkal, ami hosszú távon nagyon is kifizetődő, viszont éppen ezért az új gumik megfelelő felmelegítése nehézkesebb, így az első néhány kör az új garnitúrákon komoly időveszteséggel jár. Számukra egyértelműen a meleg körülmények lennének a megfelelőek egy jó versenyhez.
 
„Remélem szombaton és vasárnap is negyven fok lesz. A lágy és a szuper lágyon gumikon egyébként sokkal jobban dolgozik az autó. A Nürburgringen nehéz dolgunk volt a hideg miatt. Ez akkor egész hétvégén nehezítette a dolgunkat, mert az aszfalt is hideg volt, a Nap pedig csak nem akart kisütni. A közepes gumik is kissé kemények voltak, és ezért két-három körre is szükség volt ahhoz, hogy megfelelően működjenek. Szerintem a lágy és a szuperlágy gumikkal nem lesz ilyen problémánk" – ecsetelte Fernado Alonso.
 
Az előrejelzések szerint a pénteki napon még előfordulhat kisebb eső, ám szombatra és vasárnapra már száraz időt jósol a meteorológia, a hőmérséklet azonban az évszakhoz képest hűvösebb, 20 fok körül várható. Hogy ez végül melyik csapat, és pilóta számára lesz a legkedvezőbb, erről már szombaton, az időmérőn képet kaphatunk, egy azonban bizonyos, a vasárnapi futamon komoly küzdelmek várhatók, függetlenül attól, hogy esős, hűvös, vagy meleg, száraz időjárás lesz Mogyoródon.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

ferrari f1 mclaren button alonso forma1 magyar nagydíj fernando jenson f1 gumik f1 időjárási körülmények