2011. júl 30.

A Red Bull most sem adta a pole-t, holnap Vettel indul az élről

írta: FormaNet
A Red Bull most sem adta a pole-t, holnap Vettel indul az élről

A Red Bull pilótája, Sebastian vettel ismét az élről indulhat a holnapi Magyar Nagydíjon. Szoros küzdelemben előzte meg Lewis Hamiltont, harmadik a szintén McLarenben versenyző Jenson Buttont lett.  Meglepetésre Alonso csak az ötödik rajtkockából indulhat, és idén első alkalommal a csapattársa, Felipe Massa gyorsabb volt nála az időmérőn.

Az időmérő száraz időben kezdődött, viszont igen erős, olykor viharos volt a szél.
 
Az első szakaszt Daniel Ricciarado kezdte a HRT-vel, majd csapattársa, Liuzzi is a pályára hajtott.
Az ötödik percben már Vettel is körözött, és 1.22.387-el hamar az élre állt. Röviddel Vettel után már Mark Webbernek is volt mért ideje, ekkor még majd egy másodperccel rosszabb, mint a németé. Hamilton lágy gumin rögtön bement 1.22 alá, Button pedig besorakozott a két Red Bull közé. A nyolcadik percben Paul di Resta az ötödik,  Petrov hatodik a hatodik helyen állt, ám a Mercedsek is megérkeztek, Rosberg átvette az ötödik helyet, Schumi a hatodik helyre érkezett.
A Ferrarik a tizedik percben hajtottak ki a boxból, Massa elsőre a negyedik legjobb időt autózta, Alonso viszont újabb körre kényszerült, mert feltartották.
Az élen folyamatosan változott a helyzet, Hamilton, Vettel és Button mögött.
A Q1 vége előtt 6 perccel Alonso vette át a vezetést, lágy gumin 1.21. 578-as körrel, és ez már nem változott a Q1 végéig.
 
A közép mezőnyben az időmérő első etapjának végére többen is feltették szuper lágy gumit, biztos ami biztos alapon, Sutil a szuper lágyon felért a hetedik helyre, Schumacher elé. A kieső helyeken nagy küzdelem volt Maldonado és Buemi között, végül Buemi lágy gumin futva kiesett.
 
Kiesők:
18. Sebastian Buemi – Toro Rosso
19. Heikki Kovalainen – Team Lotus
20. Jarno Trulli – Team Lotus
21. Timo Glock - Virgin
22. Vitantonio Liuzzi - HRT
23 . Deniel Ricciardo - HRT
24. Jerome D’Ambrosio - Virgin
 
A Q2-t Paul di Resta kezdte meg a Force Indiával, de Vettel is szinte egy időben Di Restával már pályán volt, és rögtön futott egy 1.21 eleji időt, Hamilton rövidesen beállt mögé, Webber azonban hamarosan 1.21 alá ment, és ezzel az élre állt. Röviddel ezután már Button neve mellett szerepelt a legjobb idő, de egy perc sem telt el, és már Alonso vezette a tabellát, 1.20.262-es kötével.
Schumacher ekkor a szuper lágyon csak a kilencedik időt tudta megautózni, míg Rosberg a hetedik helyen állt. Hamilton ideje öt perccel a Q2 vége előtt csak a hatodik helyre volt elég, de a brit ezt az időt lágy gumival futotta. Maldonado spórolósra vette a dolgot, három perccel a vége előtt még nem volt mért ideje. Ekkor egyedül Perez futott csak a pályán, a többiek a boxban várakoztak. A másik sauberes, Kobajasi ideje ekkor csak a 13. helyre volt elég. Perez végül feljött a 8. helyre. Barrichello az utolsó két percet szánta gyorskörének, végül nem sikerült a Q3-ba jutás. Maldonadónak végül a Q2-ben nem volt mért köre.
A végére nagy tülekedés volt a bennmaradásért, és meglepetésre egyik Renault sem tudott tovább jutni. A második fordulóban végül Alonso bizonyult a leggyorsabbnak, az elején megfutott 1.20.262-es idővel
 
Kiesők:
11. Paul di Resta – Force India
12. Vitalij Petrov - Renault
13. Kamui Kobajasi - Sauber
14. Nick Heidfeld - Renault
15. Rubens Barrichello - Williams
16. Jamie Alguersuari – Toro Rosso
17. Pastor Maldonado - Williams
 
Az időmérő harmadik etapját Alonso kezdte meg, de hamarosan követte Hamilton és Button is. Alonsót Hamilton hamarosan megelőzte, a brit elsőként ment be 1.20 alá. Button harmadik időt futott ekkor. Vettel és Webber nem tudta Hamiltont túlszárnyalni az első mért körön, Vettel a második Webber csak a hatodik időt futotta.
A Mercedesek, illetve Sutil és Perez kivártak, egy mért kört terveztek, gumispórolás okán, mivel a Q2-ben már elhasználtak egy szuper lágy garnitúrát. Webber KERS-e nem töltődött fel az első körre, ezért volt a nyolc tizedes lemaradás
Az utolsó két percre nagy csata bontakozott ki: Alonso, Vettel Hamilton Webber sorrendben kezdtek neki az utolsó gyors körnek az él menők, és az addigi sorrend pedig igen csak felborult, és ez Alonso valamint Webber számára alakult a legkedvezőtlenebbül. Alonso ugyanis csak az ötödik, míg Webber a hatodik leggyorsabb időt futotta.
 
Az időmérő eredménye:
 

Szöveg: FormaNet

Csatlakozz hozzánk a Facebookon  

 

 

Szólj hozzá a fórumon  

Szólj hozzá