2011. aug 12.

Buemi szerint a száguldó cirkusz középmezőnyében is forró ősz várható

írta: FormaNet
Buemi szerint a száguldó cirkusz középmezőnyében is forró ősz várható

A Formula-1 középmezőnyének csapatai, a Sauber, a Force India és a Toro Rosso külön bajnoksága, szintén nagy izgalmakat tartogat a szezon második felére, annál is inkább, mert a Force India fejlődése a legutóbbi futamokon egyértelműen tetten érhető volt, és a Toro Rosso pilótái is egyre motiváltabbak, amiben természetesen mindenképpen partner az olasz istálló is.

A Toro Rosso svájci versenyzője, Sebastian Buemi úgy gondolja, az idei minimum cél, a nyolcadik hely biztos, hogy meglehet, de a fejlődésük alapján azt sem tartja kizártnak, hogy a szezon második felében jobb helyezésekért is harcba szállhatnak, és talán visszaszerezhetik a Forrce India által elvett hetedik helyet.
 
"A szezon elején az volt a célunk, hogy legalább a nyolcadik helyen fejezzük be a bajnokságot. Hosszú ideig hetedikek voltunk, de elveszítettük a helyünket a Force Indiával szemben, így most a nyolcadik helyen vagyunk. Nagyon fontos, hogy tovább javuljon az autó, az lesz a kulcs a szezon második felében. Ha sikerül néhány új alkatrészt az autóba építeni, akkor nem lesz gond, és meg tudjuk csinálni. Ha nem sikerül javulnunk, akkor viszon nagyon kemény lesz."
 
Az istálló már a következő versenyre, a Belga Nagydíjra is fejlesztésekkel érkezik, Buemi pedig bízik abban, hogy az eddigi következetes versenyzéssel a további futamokon is sikerül a top tízben végeznie.
 
A 22 esztendős svájci pilóta az idei szezonban eddig 12 pontot szerzet, míg csapattársa Jamie Alguersuari neve mellett 10 pont szerepel. A konstruktőrök versenyében jelenleg négy ponttal állnak az elemében levő Force India mögött, de a hatodik helyezett Saubertől is csak 13 pont a lemaradásuk.
 
"Spában lesz néhány dolog, ami segíthet nekünk. Így azt remélem, közelebb kerülünk a riválisainkhoz. Megfelelő munkával még lehetséges, hogy erős lesz számunkra a szezon második fele."
 
A Toro Rosso tavaly óta minden fejlesztést teljesen függetlenül végez a nagytestvér Red Bulltól, miután az FIA szabálya megtiltotta a közösen végzett munkát, annak ellenére is, hogy a tulajdonosi kör ugyanaz. Mára az olasz istálló teljesen független csapat, amely a Minardi jogutódja.
 
 
 
 
 
 
Buemi úgy gondolja a kényszerű függetlenség ellenére fejlődőképesen hosszútávon is, és bízik az alakulat távlati céljaiban.
 
„Nagyon nehéz volt a szabályváltozás után a teljes infrastruktúrát kialakítani. Ez hosszú időt vesz igénybe, hogy a csapat megfelelően együtt mozogjon, ha csak az eszközökre, szélcsatornára, CDF-re és az összes többi feltételre gondolok. De már egyre jobban bővülünk. Azt még nem tudnám megmondani, az mennyi ideig tart, de folyamatos a fejlődés minden tekintetben, ha összehasonlítjuk magunkat az F1-ben régóta szereplő istállókkal, mit a Williams, vagy a Sauber, vagy akár a Force Indiával.
A mi fejlődésünk története csupán egy éves, és a tapasztalatok megszerzése még sok időt vesz igénybe. Abban viszont komolyan hiszek, hogy a jelenlegi fejlődésünk ütemét meg tudjuk tartani a jövőben is”.
 
Buemi eltökéltsége és lojalitása csapatához kétségtelen, és hogy ez mennyire így van, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Magyar Nagydíjon bemutatott versenyzése, amikor is a 23. helyről indulva sikerült megszereznie a négy pontot érő nyolcadik helyet. A jelek bíztatóak, a Formula-1 második félidejében a középmezőny is forró őszt ígér.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 

Szólj hozzá

f1 forma1 toro rosso formula1 sebastian buemi