2011. sze 13.

Domenicali Alonsót dícséri, a Ferrari tovább harcol a második helyért

írta: FormaNet
Domenicali Alonsót dícséri, a Ferrari tovább harcol a második helyért

A Scuderia Ferrarinak nem úgy alakult hazai versenye, ahogy azt a szurkolók elvárták, vagy ahogy azt a csapat remélte, ennek ellenére Stefano Domenicali rendkívül elégedett spanyol pilótájuk, Fernando Alonso teljesítményével, és nem csak a monzai futam alapján, hanem az egész évre visszatekintve. A futam előtt különböző elméletek születtek arról, hogy a maranellói gárda nem sokat foglalkozik az időmérőn elért eredménnyel, mert a futamon készül nagy dobásra, ám egy óriási kezdés után csakhamar kukába kerültek a végsebességről szóló számolgatások.

Alonso hatalmasat rajtolt, de hamar elfogyott a lendülete, így Vettel a biztonsági autó után nem sokkal visszavette tőle vezető helyét. A spanyol végül harmadikként ért célba, ezzel a pontversenyben a második helyre lépett előre, de lemaradása, ami 112 pont, már behozhatatlannak tűnik.
 
Ha nem is sikerült a legtökéletesebb eredményt elérnie, Domenicali úgy véli, Alonso rendkívül jó munkát végzett, és a megszerzett 15 ponttal megelőzte az addig második helyen álló, ám Monzában nullázó Mark Webbert, és a jelenleg legfőbb riválisnak számító mclarenes pilóták is mögötte sorakoznak.
 
"Azt hiszem Fernandónak fantasztikus versenye volt. Hihetetlen volt a rajtja. Hallottam, ahogy az emberek azt mondják, ezért a pillanatért megérte jegyet vásárolni. Látni azt, hogy mennyire agresszív volt, ahogy támadott a rajt során, valóban fantasztikus volt. Már akkor gondoltam, hogy fantasztikus versenyt fog futni. Valóban jó volt, folyamatosan támadott, de sajnos megfizettük annak az árát, hogy nem a miénk a legjobb teljesítményű autó. Egyértelmű, hogy a Red Bull és a McLaren is nagyon erősek. Ezért a második helyen látni őt a bajnokságban nagyon sokat jelent számunkra, tekintettel arra, hogy hol állunk a teljesítmény vonatkozásában, és ez a problémánk a szezon kezdete óta meg van. Azt gondolom, Fernandónak fantasztikus bajnoksága van" - dícsérte versenyzőjét az olasz szakember
 
Alonsónak még van ugyan matematikai esélye a végső győzelemre, de ennek realitása már futamokkal ezelőtt is igen csekély volt, Vettel monzai diadala után pedig már csak egyszerű statisztikai tény, hiszen a spanyol pilótának öt versenyt kellene ahhoz nyernie, hogy több pontja legyen, mint amennyi jelenleg Vettelnek van. Ezt nagyon jól tudják a Ferrarinál, és bár továbbra is a futamgyőzelmekért utaznak el a hátralévő nagydíjakra, az idei autó nagyarányú fejlesztései helyett már a 2012-es versenygépre fókuszálnak, amely ígéreteik szerint több év után végre meghozza majd a várva várt sikereket.
 
"Azt hiszem, ez már nagyon, nagyon, nagyon nehéz" - mondta Domenicali az idei világbajnokságról. "Egyetlen dolog amit most tehetünk az, hogy nem erre fókuszálunk. Meg kell próbálni a maximumot kihozni, de már teljesen világos, és azt kell mondanom, az egyetlen esély Sebastian kezében van. Szingapúrban mások lesznek a körülmények. Azt reméljük, hogy versenyképesebbek lehetünk, de majd meglátjuk. Viszünk néhány kisebb fejlesztést, az egy másik helyzet lesz, és megpróbálunk maximális pontszámot begyűjteni, mert a végső sorrendben még harcok várnak ránk. És nem csak Szingapúrban szükséges jó munkát végeznünk, hanem az összes versenyen, ahol már néhány olyan alkatrészt is használunk majd, ami a jövő évi projektünk része."
 
 
A Ferrari tehát a többi alakulathoz hasonlóan továbbra is harcol az eredményekért, és a cél a bajnoki tabella második helye. Fernando Alonso helyzete ilyen szemszögből nem rossz, ám a konstruktőrök versenyében csapattársának, Felipe Massának is van még mit tenni, hiszen a McLaren jelenleg 325 ponttal áll a második helyen, 71 ponttal megelőzve a 254 pontos maranellói alakulatot.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 maranello stefano domenicali olasz nagydíj 2011