2011. okt 03.

A Renault további haladékot ad Kubicának

írta: FormaNet
A Renault további haladékot ad Kubicának

A Renault csapat tulajdonosa, Gerard Lopez elmondta, hogy novemberben lehetőséget biztosítanak Robert Kubicának arra, hogy bebizonyítsa, képes visszatérni 2012-ben. Lopez azt is elárulta, hogy lengyel versenyzőjük megkapta idei fizetését annak ellenére, hogy nem versenyzett, továbbá tagadta azokat a híreket, melyek szerint az alakulat pénzügyi gondokkal küzdene.
 
 
Nemrégiben a Renault csapatvezetője, Eric Boullier azt nyilatkozta, hogy mivel a tulajdonosok és részvényesek, valamint a versenyzők felé is felelősséggel tartoznak, így október közepén, max. október végén mindenkép tudniuk kell, hogy a februárban rali-balesetetben megsérült Robert Kubica képes lesz-e munkába állni a következő szezonban.
Azóta már Kubica orvosa, Dr. Riccardo Ceccarelli megerősítette, hogy a 26 esztendős lengyel 2012-ben egészen biztosan versenyezhet, de teljes felépülésének dátumát november és január közé tette.
 
"Teljes bizonyossággal mondhatom, hogy Robert 2012-ben F1-es pilóta lesz. Hogy pontosan mikor térhet vissza, azt nem tudom megmondani, de november és január között biztosan. Viszont a kérdés, hogy képes lesz-e még valaha Forma-1-es autóba ülni, már nem kérdés többé.”
 
Kubica menedzsere, Daniele Morelli szintén biztos benne, hogy pártfogoltja rövidesen visszatérhet a száguldó cirkusz porondjára, de véleménye szerint a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier által a megszabott határidőt nehéz lenne teljesíteni.
 
"Nem tudjuk megjósolni a pontos dátumot, a természeten sok múlik. De optimisták vagyunk, nagyon optimisták, és azt gondolom, pár hét csúszás nem befolyásolhatja a terveinket” – utalt a menedzser arra, hogy az októberi dátum valószínűleg még korai lesz egy teszthez.
 
Néhány hétre tehát még szüksége lesz a lábadozó versenyzőnek, és ezzel kapcsolatban a Renault tulajdonosa, Gerard Lopez megnyugtatólag kijelentette, hogy novemberig tudnak várni.
 
"Ha Robert piacképes, akkor természetesen számítunk rá. Üzleti szempontból is fontos számunkra, hogy sikereket érjünk el a pályákon. November elején meg fogjuk vizsgálni az ügyet. Robert kap egy autót, hogy megmutassa mire képes. Eddig úgy tűnik minden rendben, és az autóban majd kiderülhet, hogy fizikailag is képes visszatérni" - nyilatkozta Lopez, hozzátéve, hogy versenyzőjük idén a teljes fizetését megkapja a csapattól.

 
A tulajdonos a pénzügyi zűrökről szóló pletykákat is kommentálta:
"Minden számlánk időben ki van fizetve… 480-ról 520 főre nőtt az alkalmazottak száma, és a szélcsatornát is továbbfejlesztettük, 50 helyett 60 százalékos méretarányú modellhez, valamint új szimulátorunk van. Ezek olyan dolgok, amik csak akkor valósulhatnak meg, ha pénzügyileg is rendben vagyunk."

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 renault formula 1 robert kubica gerard lopez