2011. okt 14.

A második szabadedzésen a McLarenek vették át a vezetést

írta: FormaNet
A második szabadedzésen a McLarenek vették át a vezetést

Eső nélkül, ám továbbra is vizes pályán zajlott a második szabadedzés, melyen a két McLaren végzett az élen Lewis Hamilton és Jenson Button sorrendben. Sebastian Vettel harmadik lett, de már közel két másodperccel maradt el Hamilton legjobbjától. 
 

Az első szabadedzést a heves eső miatt túlnyomó részben a boxban töltötték a versenyzők, így a pénteki nap második gyakorlásán volt mit bepótolniuk a csapatoknak.
Az első mért kör nem is váratott sokáig magára, az installációs köröket követően Vitalij Petrov máris egy 1:53.993 másodperces idővel nyitotta a sort, tíz perc után pedig már csak Lewis Hamilton, Felipe Massa és Michael Schumacher szerepelt a hiányzók között, ez utóbbi versenyző váltóhiba miatt vesztegelt rövid ideig a boxban, de csapata gyorsan orvosolta a problémát, és perceken belül már hiánytalan volt a köridőket jegyző tabella.
 
A pálya továbbra is vizes volt, de folyamatosan javultak a körülmények, ezáltal az edzés első szakaszában a köridők is gyorsan változtak. A tréning második felében a száraz ívek is megjelentek, az utolsó tíz percre pedig már a slick gumik is felkerültek néhány versenyautóra, annyit azonban nem száradt az aszfalt, hogy a szárazpályás Pirellikkel tökéletes kört lehetett volna futni.
 
Az 1-es kanyar több pilótát is megtréfált, többek között Nico Rosberg és Mark Webber is tett egy rövid látogatást a bukótérben. A trükkös 11-es fordulóban, és a 3-as kanyarban szintén hibáztak néhányan, például Felipe Massa és Lewis Hamilton, vagy éppen Bruno Senna aki több alkalommal is „megbotlott”, sőt egy alkalommal még egy látványos piruettel is szórakoztatta a közönséget, mint ahogy Fernando Alonso is. Végül ezeket az apróbb hibákat szerencsésen megúszták az illetékesek, nem úgy Nico Rosberg. A német pilóta a célegyenes végén fékezte el magát és nekiment Jaime Alguersuarinak, aki Toro Rossójával éppen a boxutcából igyekezett kifelé. A Mercedes első szárnya letört, és Rosberg edzése itt véget is ért.

 
Az intermediaete abroncsokon a két McLaren bizonyult a leggyorsabbnak 1:50-es időkkel, mögöttük pedig Vettel és Alonso váltották egymást, végül a red bullos maradt a harmadik helyen, de közel két másodperccel volt lassabb az élen álló Hamiltonnál.
Az utolsó percekben néhányan megpróbáltak gyorskört futni a slick gumikon, többek között Mark Webber, Lewis Hamilton és a Toro Rossók is, de éppen csak körbe tudtak evickélni a pályán, mért körre még közel sem nem volt alkalmas a szárazpályás abroncs, így végül változatlan maradt a fent említett első négy sorrendje.
 
Az ötödik helyen záró Mark Webber már több mint két másodpercet kapott Hamiltontól, Felipe Massát pedig még Alguersuari is megelőzte, a brazil így csak a hetedik lett. Rosberg ugyan idő előtt befejezte a gyakorlást, ennek ellenére a nyolcadik legjobb időt autózta, az első tízbe még Sebastien Buemi és Paul di Resta fért be.
 
Második szabadedzés eredménye:
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 

  

Szólj hozzá

f1 második mclaren formula 1 lewis hamilton szabadedzés koreai nagydíj