2011. okt 24.

A Ferrari is gyászolja az olasz motorversenyzőt, Marco Simoncellit

írta: FormaNet
A Ferrari is gyászolja az olasz motorversenyzőt, Marco Simoncellit

Egész Olaszország, így a nemzet legendás Formula-1-es istállója, a Scuderia Ferrari is gyászolja Marco Simoncellit, aki vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság malajziai versenyén halálos balesetet szenvedett. A Ferrari hivatalos honlapján közleményben fejezte ki részvétét a 24 éves olasz versenyző családjának, barátainak és csapatának.
 
 
A Gresini Honda versenyzője, Marco Simoncelli a szepangi futam második körében csúszott meg, majd sodródott az éppen érkező Colin Edwards és Valentino Rossi elé, akik már nem tudták elkerülni versenytársukat. Simoncellit fej-, nyak- és mellkasi sérülésekkel szállították a pályakórházba, és az orvosi team 45 percen át küzdött az életéért. Sikertelenül.
 
A Scuderia Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo az egykor ferraris kanadai pilótához, az 1982-ben elhunyt Gilles Villeneuve-höz hasonlította a szintén hajmeresztő manővereiről elhíresült SuperSic-nek is becézett olaszt, aki vakmerősége miatt rengeteg kritikát kapott, ugyanakkor többek között éppen agresszív stílusa és kíméletlen győzni akarása miatt óriási rajongótábort tudhatott maga mellett.
 
"Nagyon lesújtott Marco Simoncelli halálhíre. Nagy tehetségnek tartottam, a sebessége is megvolt hozzá, és nagyon eltökélt volt idén is. Tulajdonságaiban Gilles Villeneuve-re emlékeztetett, és most a sors úgy döntött, hogy egy tragédiával összeköti kettőjük útját. Szeretném részvétemet nyilvánítani Marco családjának a magam-, és a Ferrari nevében" – nyilatkozta az elnök.
 
Stefano Domenicali személyesen is jól ismerte a fiatal versenyzőt, és jó barátja a Gresini Honda istálló tulajdonosának, Fausto Gresininek.
 
"Nehéz szavakba önteni azt a fájdalmat amit érzek, miután elvesztettünk egy ilyen vidám srácot mint Marco Simoncelli. Az olyan események mint ez, és mint Dan Wheldon szintén tragikus elvesztése egy héttel ezelőtt, az IndyCar versenyen, emlékeztetnek minket arra, hogy mindazok akik részt vesznek a motorsportban mindig ilyen kockázatoknak vannak kitéve. Sosem szabad megfeledkeznünk a biztonságról, de van, hogy semmit nem tehetünk a végzet ellen. A Ferrari összes dolgozója együtt érez Marco családjával, barátaival és a csapattal."
 
 
A Formula-1-es versenyzőket szintén lesújtotta a tehetséges fiatal motoros halála.
Twitter bejegyzések:
 
Mark Webber: "Nyugodj békében Marco. Egy különleges tehetség volt, aki nagyon fog hiányozni. Minden együttérzésem a szeretteié és mindazoké, akik a MotoGP paddoc-ban vannak…. Mark."
 
Jenson Button: "Nyugodj békében Marco… Egy fantasztikus tehetséget vesztettünk el. A gondolataim családjával, barátaival, és mindazokkal vannak, akik a MotoGP-ben rész vesznek. A motorsport nem lehet ennyire kegyetlen.”
 
Lewis Hamilton: "Nyugodj békében Marco Simoncelli. Gondolataim a családdal, a barátokkal és a csapattal vannak ezekben a szomorú pillanatokban. Újabb tragikus veszteség, és ilyen fiatalon."
 
Heikki Kovalainen: "Nem tudom elhinni, hogy meghalt a MotoGP csillaga, Simoncelli. Ma ismét egy rendkívüli tehetséget vesztettünk el.”
 
Rubens Barrichello: "Annyira nehéz volt hallani a ma reggeli híreket. Halálával egy nagyszerű srácot, és egy nagy versenyzőt vesztettünk el… Nyugodj békében Simoncelli…”
 
Timo Glock: "Milyen borzalmas hét ez.  Dan Wheldon halála, és most Marco Simoncelli is. Gondolataim a családdal és a barátokkal vannak. Nyugodjék békében.” 
 
Karun Chandhok: "Ez egy borzalmas hét a sport számára… most hallottam, hogy Marco Simoncelli életét vesztette a MotoGP mai versenyén… Óriási tehetség volt, nagy veszteség ez a MotoGP-nek."
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 motogp marco simoncelli