2011. okt 26.

Történelmének legfontosabb versenyére készül a Force India

írta: FormaNet
Történelmének legfontosabb versenyére készül a Force India

Első hazai futamára készül a Forma-1 történelmének első- és egyetlen indiai alakulata, a Sahara Force India, így nem meglepő, hogy Vijay Mallya szerint a csapat 2008 óta tartó fennállásának legjelentősebb versenyhétvégéje következik.
 
A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya úgy gondolja, az Indiai Nagydíj lesz az alakulat eddigi fennállásának legnagyobb versenye, ezért minden egyes pillanatát szeretné kiélvezni a hétvégének.
 
"Ez egy nagyon fontos hétvége a Sahara Force India számára, és mindannyian eltökélten készülünk arra, hogy olyan versenyképesek legyünk, amennyire csak lehetséges. Ki akarok élvezni minden egyes pillanatot, és biztos vagyok benne, hogy ez lesz a szezon egyik leglátványosabb eseménye, és egy Forma-1-es hagyomány megteremtésének kezdete India számára" – nyilatkozta lelkesen Mallya az Autosportnak, majd hozzátette, hogy egy álma vált valóra az Indiai Nagydíjjal.
 
"Több, mint 30 éve részt veszek a versenysportban, és ez az egyik legnagyobb szenvedélyem. Az 1980-as években én hoztam el az első Formula-1-es autót Indiába, és mindig is nagy álmom volt, hogy egy napon nemzetünk otthont adjon egy F1-es nagydíjnak. Szóval ez a hétvége nagyon különleges lesz, és én nagyon büszke vagyok. Ez egy hatalmas előrelépés az indiai motorsportnak, és általában az indiai sportnak. Mindannyian nagyon várjuk már a versenyt.”
 
A csapat újonc versenyzője, Paul di Resta örül annak, hogy a soron következő verseny nem csak számára lesz újdonság, míg Adrian Sutil legszívesebben egy dobogós helyezéssel ajándékozná meg az indiai istállót.
 
Paul di Resta: "Nyilvánvalóan ez egy óriási verseny lesz számunkra, egy nagyon különleges helyen. Indiának ez az első versenye, a Formula-1 pedig egy új kultúrába érkezik, és nekünk egy nagyszerű lehetőség arra, hogy egy nagy show-t produkáljunk a rajongóknak. Ha belegondolunk, az első lépést dr.Mallya már megtette azzal, hogy létrehozott egy indiai csapatot, így a következő lépés az volt, hogy India is bekerüljön a Formula-1 programjába. A múlt héten szimulátoron készültünk a hétvégére, de mivel ez egy teljesen új pálya, így még mindig nagyon sok az ismeretlen tényező, és a kérdőjel. A pálya vonalvezetése érdekes, és számomra hasznos, hogy mindenkinek ugyanolyan ismeretlen még a helyszín. Kulcsfontosságú lesz, hogy gyorsan felvegyük a tempót, a tapadás pedig a hétvége folyamán fokozatosan javul majd, és ha megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt, akkor szombaton nem lehet probléma. A maximumot fogjuk kihozni a lehetőségekből. Természetesen minden verseny fontos abból a szempontból, hogy mindenhol ugyanannyi pontot osztanak, de természetesen hazai pályán jó lenne egy erős eredménnyel megörvendeztetni a csapatot.”

 

Adrian Sutil: "Már a kezdetek óta a csapat tagja vagyok, és együtt értük el azt, ahol most tartunk, ezért is büszkeséggel tölt el, hogy az első Indiai Nagydíjon az indiai csapattal lehetek. Biztos vagyok benne, hogy más érzés lesz felsorakozni a rajtrácsra, és sosem fogom elfelejteni ezt a versenyt. Célunk, hogy pontokat szerezzünk, és megerősítsük pozíciónkat a bajnokságban. Természetesen az álmunk egy dobogós helyezés, de a realitásoknál kell maradnunk. Hatalmas támogatást kapunk a csapattól, így az lenne a hab a tortán, ha egy különleges eredménnyel is okot adnánk az ünneplésre.” 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 force india adrian sutil vijay mallya paul di resta indiai nagydíj