2011. nov 09.

Új fejlemények Kubica visszatérésével kapcsolatban

írta: FormaNet
Új fejlemények Kubica visszatérésével kapcsolatban

Robert Kubica állapota, és a visszatérése körüli találgatások folyamatos témát szolgáltatnak az F1-es médiában, és mivel közeleg a szezon vége, így a csapat számára is egyre sürgetőbbé válik a bizonytalanság kezelése. A napokban Eric Boullier már kilátásba helyezte, hogy a csapat lassan kénytelen felkészülni egy esetleges B tervvel. Az F1Times szerint ez már meg is történt. 

Robert mostanában semmiféle nyilatkozatot nem tett, ami érthető, mivel jelenleg még számtalan bizonytalanság van visszatérésével kapcsolatban, és nem szeretne csalódást okozni a rajongóknak, akik tőle várják a biztos bejelentést.
 
Hogy a gyógyulófélben lévő pilóta visszatér-e a Renault-hoz, a legújabb hírek szerint még november vége előtt kiderül. Nemrégiben egy rutinműtéten esett át, amiből többen azt a következtetést vonták le, hogy továbbra sincs olyan állapotban, hogy vezetni tudjon, ám a legnagyobb valószínűség szerint ez mindössze egy rehabilitációs műtét volt.
 
Kubica menedzsere, Daniele Morelli továbbra is semmitmondó nyilatkozatokat tesz, és a napokban ismét csak arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a lengyel pilóta állapota kielégítő, de még korai a visszatéréséről konkrétumokat mondani.
 
„Robert jól érzi magát, minden rendbe van. Még túl korai erről beszélni. Teszünk majd a Renault csapattal együtt egy nyilatkozatot ahol felvilágosítást adunk majd mindenki számára a jövővel kapcsolatos terveinkről is, de ez most még túl korai. Várni kell még pár hetet, és utána értékeljük a helyzetet, a végleges döntés előtt. Ez (a rehabilitáció) egy természetes folyamat, aminek szakaszai vannak. Nem arról van szó, hogy Robert reggel felébred, és úgy dönt, hogy már tud vezetni. Különböző lépéseket kell megtennie, és csak ezután tekinthetünk előre.”
 
Az F1Times  tudni véli, hogy a menedzser által ígért nyilatkozat még november vége előtt megtörténik, ám szó van arról is, hogy Kubica egyelőre csak a pénteki teszteken kapna lehetőséget a következő szezon első részében, és állapotát és teljesítményét majd a szezon alatt értékelnék újra. Ezáltal a visszarázódása biztosított lenne, ám a csapat teljes értékű versenyzővel kezdené meg a szezont. A jövőre már Lotusként induló csapat a GP2 idei bajnokát, Romain Grosjeant szerződtetné le Vitalij Petrov csapattársának, ám a szerződés tartalmazna egy olyan záradékot, hogy amennyiben Robert Kubica teljesen felépül, és maximális teljesítményre lesz képes, úgy a francia pilóta mindenféle jogi következmény nélkül adja át helyét a lengyelnek.
 
 
A csapat szempontjából ez a döntés érthető lehet, hiszen nem szeretnének egy kiváló pilótát elveszíteni, ám nem kockáztathatják a megfelelő szezonkezdést sem. Nagy kérdés azonban, hogy Grosjean számára megfelelő-e egy ilyen szerep, hiszen nemrégiben még arról nyilatkozott, hogy számára a legfontosabb cél az, hogy huzamosabb ideig az F1-ben versenyezzen.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória  
 
Szólj hozzá

f1 kubica renault forma1 romain grosjean f1 2012 kubica balesete