2011. nov 22.

A McLaren csapatfőnöke elismerően nyilatkozott a távozó Pedro de la Rosáról

írta: FormaNet
A McLaren csapatfőnöke elismerően nyilatkozott a távozó Pedro de la Rosáról

A bejelentés után, mely szerint a veterán spanyol pilóta, Pedro de la Rosa, a 2012-es szezonban a HRT-nél kapott pilótaállást, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elismerően nyilatkozott addigi tesztpilótájuk munkásságáról.

De la Rosa 2003-tól erősítette a wokingi alakulat fejlesztéseit,  bár közben 2010-ben 13 nagydíj erejéig, illetve idén egy alkalommal (Sergio Perez monacói balesete után) visszatért a versenyzéshez, a Sauber színeiben.
Martin Whitmarsh szerint a spanyol ebben az időszakban fontos szerepet játszott az alakulat sikereiben, ezért munkáját nem szabad alábecsülni.
 
"Pedro hozzájárulása a Vodafone McLaren Mercedes munkájához fantasztikusan értékes, talán még értékesebb, mint azt egy kívülálló gondolná. Ő az a tesztpilóta, aki nagyon keményen dolgozott a pályán, illetve újabban egyre gyakrabban a szimulátorban is, és megbízható, szakértő visszajelzéseket adott. De hozzájárulása még ennél is széleskörűbb és mélyebb volt, mivel Pedro egy kiváló csapatjátékos. Jelenléte nagy motivációt jelentett csapatunknak, talán azért, mert ő egy olyan valaki, akire személyesen is számíthatott mindenki, mint egy igazi barátra.”
 
Whitmarsh teljesen egyetért azzal, hogy De la Rosa vágya teljesül be azzal, hogy visszatér a versenyzéshez.
A 40 éves spanyol pilóta 1999-es bemutatkozásakor a Repsol csapatnál kezdett, majd az Arrows és a Jaguár színeiben indult. A McLarennel összesen kilenc nagydíjon versenyzett: 2005-ben egy futamon, majd 2006-ban a szezon közben kiugró Juan Pablo Montoya helyén. Az elmúlt évben, valamint az idei Kanadai Nagydíjon a Saubertől kapott versenylehetőséget. 
 
„2010-ben és 2011-ben vezethetett néhány versenyen a Sauber csapatánál, és bár ő mindig lelkesen és energikusan állt hozzá a McLaren fejlesztési munkáihoz, a szíve továbbra is a versenyzés felé húzta. Ezzel tisztában vagyunk, és éppen ezért támogatjuk döntését, hogy versenyzőként csatlakozzon a HRT-hez, és minden jót kívánunk neki. Magától értetődő azonban, hogy hiányozni fog.”
 
 
Whitmarsh elmondta, hogy egyelőre nem terveznek De la Rosa helyére másik tesztpilótát szerződtetni, hiszen az istálló számára továbbra is rendelkezésre áll Gary Paffett és Oliver Turvey, akik a spanyolhoz hasonlóan részt vesznek a fejlesztésekben.
 
"Továbbra is együtt dolgozunk Garyvel és Oliverrel, akik kiváló teszt és fejlesztési munkákat végeznek számunkra Pedro távozása után” – nyilatkozta a McLaren csapatfőnöke.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória 
  

 

 

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 hrt sauber martin whitmarsh pedro de la rosa