2011. nov 26.

Vettel az élen az időmérő előtt

írta: FormaNet
Vettel az élen az időmérő előtt

Az időmérő előtti egy órás szabadedzésen vissza állt a "rend", Sebastian Vettellel az élen, aki mindössze nyolc századdal bizonyult gyorsabbnak Jenson Buttonnál. Mark Webber a harmadik-, Lewis Hamilton a negyedik legjobb időt futotta. 
 
 
A pénteki napsütést szombatra borongós időjárás váltotta fel, és az előrejelzések szerint nem kizárt, hogy az évad utolsó kvalifikációjára némi csapadék is megérkezik.
 
Az installációs köröket követően a 10. perc környékén Bruno Senna 1:16.622 másodperces körével nyitotta meg az egy órás szabadedzést, nem sokkal utána csapattársa, Vitalij Petrov már 1:14.489-nél állította meg az órát, majd Lewis Hamiltoné volt az első komolyabb, 1:13-as köridő.
Az élmenők érkezésével folyamatosan változott a sorrend is, és villámgyorsan javultak az idők, előbb Jenson Button, majd Sebastan Vettel állt az élre 1:13.186 másodperces körével.
 
Utolsóként - nagyjából félidőnél - a Ferrari két versenyzője gurult ki a pályára, közülük is Fernando Alonso érkezett később, akinek autóján gondok akadtak az állítható hátsószárnnyal, ám a szerelők még időben orvosolták a hibát.
A mezőnyből egyedül Sebastian Buemi maradt ki az utolsó gyakorlásból, a svájci versenyző ugyan megkezdte a munkát, de a hidraulikus folyadék szivárgása miatt visszagurult a boxba, és egy óra alatt nem sikerült helyrehozni a problémát. Bruno Senna csak 15 kört tudott megtenni, a brazil autójában a Renault motor hibásodott meg.
 
Közben a pályán a közepes Pirelliken nem volt nagy meglepetés, a Vettel, Button, Webber, Hamilton, Alonso sorrendet a lágy gumikra váltó Mercedesek törték meg, majd rövid időre Adrian Sutil állt az élre 1:13.113-as idővel.
 
Az utolsó tíz percre volt várható a következő átrendeződés. Az opciós gumikon elsőként Fernando Alonso tessékelte hátrébb a Force India német pilótáját, majd a spanyollal ugyanezt tette Hamilton, Webber, Vettel, és az utolsó pillanatokban Button is.
 
A lágy Pirelliken nagyjából egy másodperccel jobb köridők születtek, végül Vettel 1:12.460-nal zárt az élen. Mögötte Button nyolc századdal, Webber és Hamilton bő egy tizedmásodperccel maradt el, míg az ötödik legjobb időt autózó Alonso már három tizedet kapott.
 
A két Force India továbbra is az első tízben zárt, sőt Adrian Sutil a két Mercedest és Felipe Massát megelőzve a hatodik lett, Paul di Resta a kilencedik, a tízes sor végén pedig a Ferrari brazilja végzett, bő egy másodperccel lemaradva az edzés legjobbjától.

  

Harmadik szabadedzés eredménye:

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 brazil nagydíj sebastian vettel harmadik szabadedzés