2011. nov 29.

A Lotus Renault Kimi érkezése ellenére sem mondott le Kubicáról

írta: FormaNet
A Lotus Renault Kimi érkezése ellenére sem mondott le Kubicáról

A mai bejelentés után - mely szerint Kimi Räikkönen a Lotushoz igazolt - a csapat étvágya továbbra sem csökkent a top pilóták iránt és a csapatfőnök, Eric Boullier kijelentette, továbbra is várják vissza Robert Kubicát.
 
Nemrégiben a Renault hivatalos oldalán arról adott hírt, hogy a februárban megsérült Robert Kubica rehabilitációja elhúzódik, így egyelőre nem érzi magát késznek arra, hogy vállalni tudja a téli teszteket, és a szezonnyitót. A csapat választása ezt követően Kimi Räikkönenre esett, és a finn versenyzővel két éves szerződést kötöttek.
 
Elméletileg, tehát nincs hely az esetlegesen visszatérő Kubica számára, hiszen Vitalij Petrovnak elvileg helye van a következő szezonban, ám Eric Boullier elmondta, hogy mindez nem zárja ki, hogy ha Robert felépül, akkor ne kapná vissza az autóját.
 
"Mindenféle forgatókönyv lehetséges. Le kell ülnünk Roberttel és menedzserével, hogy megbeszéljük, mi az az időintervallum, amit lehetségesnek gondolnak a visszatérés kapcsán.”
 
A második pilóta személye hivatalosan még nem nyert megerősítést, de Boullier az ígérte, hogy ez is hamarosan megtörténik.
 
"Kimi érkezését most megerősítettük, és ugyanezt fogjuk tenni a második hellyel is, ha készen állunk rá. Ez is hamarosan megtörténik.”
 
Petrov menedzsere, Oksana Kosachenko az orosz Nia Rovosti hírügynökségnek elárulta, hogy a Renault 10 napot adott az orosz versenyzőnek, hogy döntsön a jövőjével kapcsolatban.
 
"Miután megtörtént a mai bejelentés, kaptunk egy nagyon rövid határidőt, pontosan tíz napot. December 10-ig el kell döntenünk, hogy Vitalij marad vagy sem” – mondta az orosz versenyző menedzsere.
 
A második autóra három jelölt is van, Petrov, Romain Grosjean és Bruno Senna személyében, és Eric Boullier azt is világossá tette, hogy Kubica minden segítséget megkap a csapattól annak érdekében, hogy mihamarabb visszatérjen, ám ehhez a lengyelnek biztosítania kell, hogy hosszú távon elkötelezett az alakulat irányába.
A csapavezető mindenbizonnyal arra a spekulációkra célzott, melyek szerint Kubica valójában már a Ferrari felé kacsingat, ám ezt a híresztelést a maranellóiak csapatvezetője, Stefano Domenicali alaptalannak nevezte.
Arra a kédésre, hogy lehetségesnek tartja-e, hogy a lengyel pilóta a Ferrarinál térjen vissza tesztelni, Domenicali egyértelműen nemmel válaszolt.
"Nem, nem hinném. Ha visszaemlékszünk, január óta jó néhány versenyző járt már a Ferrarinál, lehet, hogy jövő héten talán éppen Valentino Rossi jön majd! Tehát a válaszom nem."
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 kubica formula 1 kimi eric boullier lotus renault