2011. dec 08.

Webber jövőre is hosszabbítana a Red Bullnál

írta: FormaNet
Webber jövőre is hosszabbítana a Red Bullnál

Mark Webber egyelőre nem tervezi, hogy a közeljövőben szögre akasztaná sisakját, és bízik benne, hogy az évről évre meghosszabbított szerződése 2012-ben  is plusz egy évvel kitolódik.

A Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko idén már nem egyszer utalt arra, hogy 2012 után Sebastian Vettel mellé új csapattárs, egy esetleges Red Bull növendék érkezhet, a jövőre a csapatnál hatodik szezonját kezdő Mark Webber helyére. Ennek ellenére az ausztrál nem tervezi, hogy nyugdíjba vonulna, és nem aggódik az évről évre meghosszabbított szerződése miatt sem.
 
"Igen, abszolút el tudom képzelni magam kicsivel hosszabb távon is” - felelte Webber arra a kérdésre, hogy 2012 után is marad-e a Red Bullnál.
"Helmut (Marko) az egy éves szerződést tartja előnyösebbnek, ami bizonyos tekintetben számomra sem volt rossz megoldás. Ez volt a kiindulási pont az elmúlt három-négy évben. Ez már megszokott dolog, év közepén mindig leültünk, és elbeszélgettünk a továbbiakról.”
 
Miután egy nehéz szezont zárt le - hiszen a mezőny legjobb autójával mindössze egyetlen egy győzelmet tudott felmutatni, míg Vettel 11 diadalt zsebelt be -, a 35 esztendős veterán reméli, hogy 2012-ben sokkal versenyképesebb lesz, és nem csak csapattársát, de a top pilótákat is szeretné legyőzni.
 
 
"Nagyon optimista vagyok a következő szezonnal kapcsolatban, és biztos vagyok benne, hogy sokkal erősebb évem lesz. Nyilvánvalóan nem csak Sebastianra kell figyelni, hanem a többiekre is. A McLaren erős lesz, és a Ferrari is, úgyhogy erősen kell kezdenünk a szezont. Idén Seb kivételével bizonyos tekintetben egyikőnknek sem volt olyan éve, amilyet szerettünk volna. Nem szereztem annyi győzelmet, amennyit akartam, de ami a pontokat illeti, tavaly ennyi pont világbajnoki címet is jelenthetett volna. Idén azonban mit sem ért, hiszen Seb fantasztikus formában volt.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
Szólj hozzá

f1 forma1 red bull mark webber