2011. dec 09.

Hivatalos: Grosjean lesz Räikkönen csapattársa a Lotusnál

írta: FormaNet
Hivatalos: Grosjean lesz Räikkönen csapattársa a Lotusnál

A Lotus Renault pénteken hivatalosan is megerősítette az elmúlt napok híreit, mi szerint 2012-ben Romain Grosjean lesz Kimi Räikkönen csapattársa.

 
A Napokban már kiszivárgott a hír, hogy Vitalij Petrov helyére Romain Grosjeant szerződtette le a Lotus Renault, ám ez még nem hivatalos információ volt, ma reggel azonban a csapat weboldalán hivatalos közleményben is megerősítette a francia versenyző érkezését.
 
"Örömmel jelentjük be, hogy a következő szezonban Romain Grosjean lesz a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen csapattársa”- áll a csapat közleményében.
 
A 25 esztendős francia tehetség még 2008-ban csatlakozott a Renault F1 Teamhez, és a következő szezon második felében hét futam erejéig Fernando Alonso csapattársaként már bizonyíthatott a király-kategóriában. Legjobb eredménye akkor egy 13. helyezés volt Interlagosban. Idén ő lett a GP2 sorozat bajnoka, és saját elmondása szerint rengeteget fejlődött az elmúlt két esztendőben.
 
Romain Grosjean: Nagyon izgatott vagyok, hogy én lehetek a csapat egyik versenyzője 2012-ben. Hatalmas vigyor ül az arcomon, és nagyon kiváltságos helyzetben érzem magam, amiért nekem adatott meg ez a lehetőség. Nagyon nagy élmény lesz egy korábbi világbajnok mellett versenyezni, aki most tér vissza sikerre éhesen, és biztos vagyok benne, hogy ez nekem is sokat segít majd, hogy a teljesítményemet a megfelelő szintre emeljem. Úgy érzem, hogy a GP2 sokat segített nekem, sokkal érettebb és összeszedettebb lettem azóta, mióta utoljára versenyeztem ebben a kategóriában. Nem fogok csalódást okozni, és szeretnék köszönetet mondani minden olyan embernek, aki nélkül ez sosem valósulhatott volna meg. Elsősorban a Gravity Sport Managementnek, mely 2006 óta támogat engem.

 
Grosjean érkezése mellett a közleményből az is kiderül, hogy Vitalij Petrov és Bruno Senna is távozik az alakulattól.
 
Eric Boullier csapatfőnök: Örömömre szolgál, hogy jövőre Romain Grosjean lesz Kimi csapattársa. Romain bebizonyította, hogy az elmúlt 12 hónapban megérett a feladatra, és ezt nem csak GP2-es győzelme bizonyítja, de az elmúlt évben tartalékversenyzőként is hozzájárult a csapat fejlesztéseihez. Lenyűgöző volt a teljesítménye az abu dzabi és a brazíliai hétvégéken, és nagyon bízunk benne, hogy versenyzőként nagy segítségünkre lesz egy újjáépítési folyamatban. Szeretném megköszönni Vitalij Petrovnak és Bruno Sennának, hogy idén hozzájárultak a csapat teljesítményéhez, és minden jót kívánok nekik a jövőre nézve.  
 
 
FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 lotus formula 1 romain grosjean