2011. dec 20.

Alonso: Öröm lesz újra Kimivel versenyezni

írta: FormaNet
Alonso: Öröm lesz újra Kimivel versenyezni

Fernando Alonso örömmel várja, hogy még egy világbajnokkal bővüljön ki a jövő évi rajtrács, de Kimi Räikkönen üdvözlése mellett azt is elárulta, hogy néhány versenyző távozása, azaz néhány csapat döntése kissé meglepte.


Fernando Alonso 2001-ben Kimi Räikkönennel egy időben érkezett meg a Formula-1-be, vagyis kilenc szezonon keresztül versenyeztek együtt a király-kategóriában, mielőtt még át nem vette a finn helyét a Ferrarinál. A kétszeres világbajnok örömmel fogadta Kimi visszatérését, és véleménye szerint egy világbajnok klasszis ellen versenyezni nem csak megtiszteltetés, de nagyobb biztonságérzetet is jelent. 
 
"Örülök annak, hogy (Kimi) visszatér, hiszen egy nagyszerű versenyző. Az egyik legnagyobb tehetség, egy világbajnok, és egy fantasztikus ember… szóval öröm lesz újra versenyezni vele. Nem akarom összehasonlítani senkivel, de nem ugyanaz a helyzet amikor a rajtnál egy Kimi Räikkönen ér oda az ember mellé, mint amikor például egy fiatal versenyző, vagy éppen egy újonc. Egy bajnokkal küzdeni egészen más érzés, és nagyobb biztonságot nyújt.”

 
Spanyol honfitársa, Jaime Alguersuari helyzetéről érdemben nem sokat tudott mondani, hiszen nem ismeri a Toro Rosso belső ügyeit, azt azért elárulta, hogy ő maga is meglepődött a döntésen, mint ahogy mindenki más.
 
"Nem nagyon tudok erről véleményt mondani. Nem tudom, hogy a Toro Rosso hogyan működik, és azt sem, hogy mennyire voltak elégedettek, avagy elégedetlenek a versenyzőikkel. Azt hiszem ugyanúgy meglepett engem is, mint ahogy mindenki mást, hogy hirtelen mindkét pilótától megváltak, hiszen egy csapatnál fontos valamiféle összhang, de most a versenyzők leváltása után a nulláról indulnak, ami az autó fejlesztésében és a téli teszteken nehézségeket okozhat. De ugyanúgy meglepett az is, hogy Sutil sem maradhatott (a Force Indiánál), és más versenyzőknél ugyanez. De megértem a Toro Rossót is, hiszen a Red Bull junior programjának része, és nagyon sok fiatal versenyző van, ülés azonban csak kettő. Tehát úgy érezték, hogy váltani kell, és kipróbálni két fiatalt, de pontosan nem tudom mi volt a helyzet.”
 
FprmaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

ferrari f1 2012 formula 1 fernando alonso kimi räikkönen