2012. jan 10.

Hétfőn este kezdetét vette a Wrooom2012

írta: FormaNet
Hétfőn este kezdetét vette a Wrooom2012

Hétfőn kezdetét vette a Philip Morris International által szervezett, a Ferrari és a Ducati hagyományos szezon eleji médiaeseménye, a Wrooom2012.
 
 
A Madonna di Campiglio síparadicsomban immár 22. alkalommal kerül megrendezésre a médiaesemény, ami hétfőn este a nyitóvacsorával vette kezdetét, többek között a Ducati és a Scuderia Ferrari versenyzőinek jelenlétében.
 
2010-ben Fernando Alonso érkezése volt a Wrooom fénypontja, míg tavaly a ducatis színekben először bemutatkozó kilencszeres motoros világbajnok, Valentino Rossi kapta a főszerepet. A Ducati évek óta erre az alkalomra időzíti legújabb versenygépének bemutatását, ám idén ez elmarad. Rossi és Nicky Hayden majd csak a január végén kezdődő malajziai teszten mutatja be a nagyközönségnek az idei motort.
 
 
Idén nem lesz új arc egyik alakulatnál sem, a rendezvény elsősorban médiaeseményekből, és szórakozásból áll majd. A két csapat rendszeresen szervez egy háziversenyt a pilóták között, a srácok a síelés és a snowboardozás mellett gokartban és jégraliban is összemérik tudásukat. Természetesen ez a minden évben megrendezett háziverseny leginkább a versenyzők szórakozását szolgálja. Ez a hagyomány idén sem szakad meg, hiszen pénteken versenyt rendeznek a jégen, ahol Giancarlo Fisicella és Marc Gené is jelen lesz.
 
A Ferrarinál szerdán Stefano Domenicalit faggathatják majd a sajtó munkatársai, míg Alonso és Massa csütörtökön kerül sorra.
 
 
 

FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 ducati wrooom2012