2012. jan 25.

Petrov lehet a Pirelli tesztpilótája

írta: FormaNet
Petrov lehet a Pirelli tesztpilótája

Ha Vitalij Petrovnak nem sikerül versenyzői ülést találnia a 2012-es szezonra, akkor nem kizárt, hogy a Pirelli igényt tart az orosz pilóta tavalyi tapasztalataira.
 
A Renault-tól menesztett Vitalij Petrovot leginkább a Caterham csapattal hozzák összefüggésbe a pletykák, de egyelőre még hivatalos bejelentés nem történt.
Az viszont biztos, hogy Petrov jelen van a 2012-es Pirelli abroncsok bemutatóján Abu Dzabiban, és bár ez csak egy egyszeri alkalom, de a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery megerősítette, amennyiben Petrov idén nem állhat rajthoz, úgy fontolóra veszik szerződtetését.
 
"Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Mindig rengeteg teendő van a gumiabroncsok fejlesztési munkálatai körül, és szívesen dolgozunk együtt egy olyan versenyzővel, akinek vannak tapasztalatai az előző évről” – nyilatkozta Hembery az új abroncsok bemutatójának sajtótájékoztatóján.
 
Jelenleg Lucas di Grassi tesztel az olasz márkánál, és várhatóan a szezonkezdésig ez nem is változik. A Pirelli jelenleg még a további tesztelési terveket sem tudja pontosan, egyelőre várja a februári megbeszélést a Formula-1-es csapatok vezetőivel, és reméli, a tárgyalások pozitívan alakulnak majd abban a tekintetben is, hogy a régi Toyota tesztautó helyett egy aktuálisabb konstrukciót kapjon.

 
"Február elején lesz egy találkozó az F1 Bizottsággal, ahol remélhetőleg találunk valami megoldást arra, hogy a Pirelli lehetőséget kapjon a tesztautó lecserélésére. Senki nem fogja megköszönni nekünk, ha nem tudunk megfelelően tesztelni, mert nincs hozzá autónk, viszont meg kell találnunk azt a megoldást, ami jó a Pirellinek, és jó az F1-es csapatoknak is. Ebben a sportban mindenki aggódik amiatt, hogy az egyik csapat előnyösebb helyzetbe kerül a másiknál, de mindenki ugyanúgy hozzáférhet az adatokhoz akkor is, ha például egy McLarennel tesztelünk.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 pirelli formula 1 vitalij petrov