2012. jan 30.

Barrichello még nem adta fel F1-es álmait

írta: FormaNet
Barrichello még nem adta fel F1-es álmait

Miután kiderült, hogy a Williams Rubens Barrichello nélkül vág neki az idei versenyszezonnak, sokan úgy gondolják, hogy ezzel a veterán pilóta F1-es pályafutása véglegesen megszakadt. Egy ember azonban még mindig reménykedik abban, hogy ha nem is 2012-ben, de meg kezdheti 20. F1-es szezonját, ő pedig nem más, mint maga Barrichello.

 
 
Rubens Barrichello előtt jelenleg számtalan alternatíva áll, melyek között ott található az egy éves pihenés a családdal, esetleges részvétel az IndyCarban, de az F1 legtapasztaltabb pilótája semmi okát sem látja annak, hogy egy-két év kihagyás után ne térhessen vissza a király-kategóriába. Kora ellenére úgy véli, semmi sem lehetetlen, és példaként említette Michael Schumachert, valamint az idei visszatérőt, Kimi Räikkönent, akik szintén néhány év kihagyás után folytatták F1-es pályafutásukat.
 
Amikor megkérdezték a brazilt, hogy a Williams döntésével véget ért-e F1-es karriere, a válasz határozott, és egyértelmű volt: „Nem!”
 
"A mai F1 már egy sokkal nyitottabb hely. Bármikor adódhat egy nagy lehetőség, és a versenyzői álmom, a 20 szezon az F1-ben még mindig nagyon is él. Sohasem lehet tudni. Néha változnak a dolgok, de az én sebességem, és tapasztalatom még mindig oda szólít. Kimi Räikkonen és Michael Schumacher is visszatért, nem látom okát, hogy én miért ne tehetnék hasonlóan.”
 
A brazil versenyző beszélt a menesztéséről is, és elárulta, hogy a csapatfőnök, Sir Frank Williams telefonon közölte vele a rossz hírt, de azt nem mondta meg, hogy honfitársa lett a kiválasztott. 
 
"Frank Williams személyesen hívott fel. Azzal kezdte, hogy nincsenek jó hírei számomra, majd elmondta, hogy végül úgy döntöttek, egy másik pilótával írnak alá szerződést. Mivel ez egy profi szakma, és ő is az, ezért nem említette, hogy ki lesz a másik pilóta. Nem sokkal ezután, még ugyan azon a napon hivatalosan jelentették be, hogy Bruno Senna az.”
 
"Én is rendelkeztem szponzori támogatóval a BMC (Brazil Machinery) által, ami éltette bennem a reményt, hogy maradhatok a csapatnál. Kész voltam felülvizsgálni a szerződésemet, és az eredményekhez igazítani a fizetésemet.” 
 
 
"Köztudott, hogy jelenleg a Williams nagyon nehéz helyzetben van, miután elveszítettek néhány meghatározó támogatót, így kénytelenek voltak olyan szerződés mellett dönteni, amely jobban támogatja a jelenlegi igényeiket. Ez teljesen érthető. A döntés kizárólag pénzügyi döntés volt, ez kétségtelen (ezt a Williams és Bruno Senna is tagadja), senkinek sem akartak ártani. Meglátjuk majd, hogy megy az autó fejlesztése a nehézségek közepette. Bruno Sennának és Pastor Maldonadónak keményen kell dolgoznia, hogy segítségükre legyenek ebben. A legfőbb gond az lehet, hogy nincs elég tapasztalatuk. Ez komoly kihívás lesz mindenki számára.”
 
Az F1 gazdasági vonatkozásait ismerők szerint Barrichello 5 millió dollárt tudott összeszedni, míg Senna támogatói 12,6 millió dollárral járulnak hozzá a Williams idei költségvetéséhez.
 
 
Rubens azt is elárulta, hogy a bejelentés napján honfitársa, Bruno Senna felhívta őt telefonon. 
"Szeretetteljes volt, de a hangjában némi kényelmetlenséggel. Én arra kértem, hogy hagyja abba, hiszen mi barátok vagyunk. Elmondtam, hogy sem vele, sem a Williamsszel nincs semmi vitám. Az a jó hír, hogy két brazil küzdött a helyért, és így garantált, hogy egy brazil versenyző mindenképpen lesz a rajtrácson.”
 
"Továbbra is barátok maradunk, semmi sem változott. Jelenleg Brunónak szurkolok. Abban bizakodom, hogy jobb autót kap majd, mint amilyen az enyém volt az előző évben. Ha lesznek forrásaik, akkor ez lehetséges, és a Williams autói fejlődhetnek. Ez azon is múlik, hogy a pilóták minél többet dolgozzanak, és diktálják a fejlesztés irányát. Beszéltem a mérnökökkel, és elmondták, az új modell jelentős előrelépés lesz.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

 

Szólj hozzá

f1 williams barrichello forma1 bruno senna f1 szponzorok