2012. feb 14.

A problémák ellenére Kobajasi nagyon optimista

írta: FormaNet
A problémák ellenére Kobajasi nagyon optimista

Az idei év első kollektív tesztjén a Saubernek volt egy problémamentes első napja, majd ezután mindhárom napon időt veszítettek különböző műszaki meghibásodások miatt. Ennek ellenére a csapat japán versenyzője, Kobajasi Kamui szerint semmi ok az aggodalomra.
 
 
Jerezben Kamui Kobajasi és Sergio Pérez összességében 296 kört teljesített a 2012-es autóval, ami ugyan nem túlzottan kevés, de tény, hogy a Saubernek majdnem minden napra jutott valami javítani való. Kobajasi szerint a Jerezben tapasztalt problémák miatt nem érdemes aggodalmaskodni, ugyanis ezek nagyrészt gyermekbetegségek voltak.
 
"Ez mindössze csak négy nap volt, és bár volt némi probléma, de ez új autót, és éppen ezért voltunk itt. Minél több kilométert kell futnunk, hogy kivizsgáljuk a problémákat. Van belőlük néhány, de ezeket ki fogjuk javítani. Egészen sok kilométert sikerült teljesítenünk, úgyhogy ez egy teljesen normális dolog. Az első szezonomban, 2010-ben alig volt gondunk a télen, de amikor elindult a szezon rögtön volt egy nagy problémánk. Ehhez képest azt hiszem jó formában vagyunk, csak van néhány baj, amit még meg kell értenünk.”
 
Kobajasi hozzátette, hogy a Sauberből nem hoztak ki mindent teljesítmény szempontjából, és úgy érzi, hogy a C31-es alapjai, és potenciálja teljesen rendben van.
 
"Még ellenőriznünk kell az aerodinamikai adatokat, és kis változtatásokra van szükségünk a fejlődés érdekében. A beállításokon még nem dolgoztunk, szóval nem tudom mekkora potenciállal rendelkezünk, de biztos, hogy még sokat tudunk javítani. Ez volt az első lépés a fejlesztésekben. Most az adatok ellenőrzése következik, és majd meglátjuk. Számomra most az a fontos, hogy jól érzem magam az autóban. A kiegyensúlyozottság nagyon jó volt, és úgy érzem maga az alap is nagyon jó.”

  

ForamNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá