2012. feb 14.

Logikus lépés volt James Key távozása a Saubertől

írta: FormaNet
Logikus lépés volt James Key távozása a Saubertől

James Key, a Sauber eddigi technikai igazgatója, a hónap elején jelentette be távozását a csapattól. A hinwili alakulat szempontjából ez a lépés a lehető legrosszabb időpontban történt, ám Peter Sauber tulajdonos csapatfőnök úgy véli, az elválás volt az egyetlen lehetőség.
 
James Key távozása után a Saubernél úgy döntöttek, hogy nem hoznak az alakulathoz új technikai igazgatót, és nem is neveznek ki senkit a szakember helyére. Helyette új műszaki-személyzeti struktúrát alakítanak ki, így Key eddigi munkáját több részleg vezetője együtt veszi át.
 
James Keynek 2010-től fontos szerepe volt a svájci alakulatnál, amikor Peter Sauber a BMW kivonulása után visszavásárolta egykori csapatát. Sauber elmondta, hogy Key azért hagyta el alakulatát, hogy visszatérhessen az Egyesült Királyságba dolgozni. Ezek után nem volt más választás, az egyetlen megoldás az elválás volt.
 
"James abban a fázisban csatlakozott hozzánk, amikor végre kellett hajtanunk egy fájdalmas átalakítást, amikor is gyári csapatból újra privát csapattá váltunk, és akkor ő volt a legfontosabb tényező a csapat stabilitása szempontjából. Azonban az ezt követő időszakban egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az együttműködés nem úgy alakult, ahogy azt mindkét fél remélte. Amikor James el akarta hagyni a csapatot, ez volt az egyetlen lehetőség, hogy hagytuk őt továbblépni.”

 
Peter Sauber úgy számol, hogy idén a fejlesztésekre nagyobb forrásokat kell áldozniuk annak érdekében, hogy elkerüljék a tavalyi esetet, amikor az erős kezdés után a csapat eredményei jelentősen visszaestek. Ebben az évben tehát a legfontosabb cél egy konstans teljesítmény mellett fenntartani a szintet.
 

"2011 két nagyon különböző részből állt. Az első fele jó volt, a második viszont nehéz. Idén úgy osztjuk be a fejlesztési forrásokat, hogy az egész szezon folyamán javulni tudjunk, és év végéig megőrizzük pozíciónkat. Tavaly jó kezdésünk volt, és egy kiábrándító befejezés. Idén is szeretnénk ugyanúgy kezdeni mint tavaly, és ezt a teljesítményt szeretnénk megtartani egész évben. Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor a végső elszámolás sokkal kellemesebb lesz.” 

 FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 sauber james key