2012. feb 14.

Trulli továbbra is biztonságban érzi magát

írta: FormaNet
Trulli továbbra is biztonságban érzi magát

Annak ellenére, hogy a 2012-es nevezési lista már egy ideje teljes, a Caterham olasz veteránja, Jarno Trulli esetleges menesztése körül még most sem szűntek meg a találgatások.
 
 
A megszűnni nem akaró pletykák szerint Jarno Trulli helyét az elmúlt hónapokban leginkább a Lotus Renault-tól menesztett Vitalij Petrov veszélyeztette, most viszont ismét van egy újabb állítólagos jelentkező, a csapat tartalékpilótája, Giedo van der Garde személyében. 
Az újabb találgatások valószínűleg onnan indulhattak ki, hogy Van der Garde a múlt héten Jerezben tesztelhette a Caterham C01-et, ráadásul egy nappal korábban, mint Trulli.
 
Mindenesetre a 37 esztendős veterán arra a kérdésre, hogy biztos-e 2012-es szereplésében, már sokadjára is kijelentette: "Igen, biztonságban vagyok."
 
Trulli elismerte, hogy (hasonlóan néhány más csapathoz) a pilótaválasztást a Caterhamnél is gazdasági szempontok befolyásolhatják, de hozzátette, nem kapott semmifelé olyan jelzést, ami alapján úgy érezhetné, hogy veszélyben forog idei F1-es szereplése.
 
 
"Megértem néhány csapat álláspontját, és sajnos gazdaságilag nagyon nehéz időszakon megy keresztül világszerte mindenki, ezért vannak olyan alakulatok, melyek bajban vannak. Nem ismerem a csapatok valós helyzetét, de azt tudom, hogy szponzorokat kell keresni, és akár fizető pilótákat is. De ebben a pillanatban is csak azt mondhatom, hogy én vagyok az, akivel a csapat szerződést kötött, és tesztelni fogok. Ha valami más történne, remélem, hogy lesz valaki a csapatból, aki időben odajön hozzám és elmondja, de erről az egész télen szó sem volt.”
 
Az olasz versenyző továbbá nem gondolja, hogy jelentősége lenne annak a ténynek, hogy Van der Garde hamarabb tesztelhette az új autót, mint ő.
 

"Az utolsó pillanatban írtak alá Van der Garde-dal és fontos a csapat számára, hogy a hármas számú pilóta is rendelkezzen némi tapasztalattal, ezért csak nyugodtan vezessen. Ő valóban jó munkát végzett, már ami a kilométereket illeti, és utána, amikor már én vezettem, innen folytattuk tovább a hátralévő tesztprogramot.” 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 caterham jarno trulli