2012. feb 18.

Whitmarsh is megnyugodott, hogy az MP4-27 orrával nincs gond

írta: FormaNet
Whitmarsh is megnyugodott, hogy az MP4-27 orrával nincs gond

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy a tervező csapat már biztosította őt afelől, hogy az orr-kialakítás miatt nincs ok aggodalomra.
 
Egyelőre úgy tűnik, hogy a mezőny egyetlen csúnyácska orr-kialakítástól mentes versenyautója, a McLaren MP4-27 lesz, ám éppen ezért a hírek szerint a csapat fiatalabbik brit versenyzőjében, Lewis Hamiltonban már megfogalmazódott a kérdés, hogy vajon jó döntés volt-e a hagyományos irányvonalat követni.
 
Most a wokingiak csapatfőnöke, Martin Whitmarsh az Auto Motor und Sportnak elmondta, hogy bizony ő is megkérdezte ugyanezt a tervezőktől.
 
"Megkérdeztem a műszakis srácoktól, meggyőződtek-e arról, hogy helyesen cselekszünk, és azt mondták, ne aggódjak.”
 
A szakember arról is beszélt, hogy tisztában vannak azzal, hogy vannak előnyei is a lépcsős orroknak, de úgy véli, hogy a McLaren ível orra is kínál olyan előnyöket, amik veszélybe kerültek volna, ha a másik koncepciót követik.
 
"Van egy csomó kompromisszum. Igen, a magasabb orral több levegőt lehet lent elvezetni. A mi koncepciónkkal alacsonyabban van a súlypont, több szabadságot ad a felfüggesztés geometriájához, és sokkal kényelmesebb a pilótaülés, a versenyzők jobban kilátnak.”

 
Whitmarsh szerint idén nem fogunk olyan radikális újításokkal találkozni, mint például 2010-ben az F-csatorna volt, vagy tavaly a fúvott diffúzor. A szigorúbb előírásoknak köszönhetően a 2012-es év az előzőekhez képest konzervatívabb irányvonalat képvisel majd.
 
"Ez az autó egy evolúció. A barcelonai teszten már bevetünk néhány újítást és új alkatrészt, illetve a szezonnyitón, Melbourne-ben még inkább. De ami az olyan radikális újításokat illeti, melyek ránézésre is nyilvánvalóak, csalódást kell okoznunk. Ezek a szabályok már nem hagynak lehetőséget ilyesmire.”
 

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 martin whitmarsh