2012. feb 21.

A Williams világbajnoka, Alan Jones szerint nem csúnyák az idei autók

írta: FormaNet
A Williams világbajnoka, Alan Jones szerint nem csúnyák az idei autók

A szezonkezdés előtti időszak egyik beszédtémája továbbra is az idei versenyautók meghökkentő orrkialakítása, melyre még maguk a csapatok és versenyzőik is nagy általánosságban a szokatlan jelzőt használják, de legalább ennyire gyakori az a vélemény, hogy csúnya. Kivétel azonban most is akad, mégpedig az egykori Formula-1-es világbajnok, Alan Jones, aki ragaszkodik hozzá, hogy a 2012-es versenyautók nem rondák.

A McLaren (és a jelek szerint a HRT) kivételével mindegyik csapat egy lépcsős töréssel oldatta meg az orrkialakításra vonatkozó idei szabálymódosítást, így ennek köszönhetően sokak szerint az idei szezon nem a szépségdíjas versenyautók éve lesz, sőt például a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery odáig ment, hogy a mostani konstrukciókat egyenesen szégyennek nevezte.
 
Az 1980-as szezon világbajnoka, Alan Jones azonban nem így látja
 
"Nem hiszem, hogy ez esztétikai kérdés lenne, egyébként meg én nem találom különösebben csúnyának őket. Vagy egy pár másfajta értelmezés az orrkialakításokkal kapcsolatban, ami nem annyira szép, mint néhány másik, de vannak olyan megoldások is, amik egyáltalán nem néznek ki rosszul. Még sosem láttam csúnya autót egy győztes körben” – mondta mosolyogva a 65 esztendős ausztrál.
 
Közben egy másik világbajnok, Keke Rosberg az esztétikus McLarenről mondta el véleményét, azaz leginkább reményét fejezte ki abban a tekintetben, hogy a hagyományos megoldással nem nyúltak mellé Wokingban.
 
"Ez az autó a legszebb a mezőnyben, és persze jobban szerettem volna, ha a többiek is ezt az utat választják. Jenson Button egy elég magas srác, és azt mondja, hogy lényegesen alacsonyabban ül, mint tavaly. Ha hirtelen mégis problémájuk adódik (ezzel a megoldással),  akkor nem lesz könnyű dolguk az alváz miatt” – vélekedett az 1982-es idény bajnoka. 
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 formula 1 alan jones