2012. feb 22.

Versenyzők nyilatkozatai ez első barcelonai tesztnap után

írta: FormaNet
Versenyzők nyilatkozatai ez első barcelonai tesztnap után

A barcelonai teszthét nyitónapjának leggyorsabb versenyzője Sebastian Vettel, míg a legszorgalmasabb az újonc Charles Pic volt. A résztvevők többsége elégedett a munkával, ugyanakkor néhány alakulat kisebb-nagyobb problémával küzd, köztük a Lotus be is fejezte e heti programját. 
 
 
Nyilatkozatok:
     
1. Red Bull (79 kör) - Sebastian Vettel: Egyértelmű, hogy az autónak kevesebb a tapadás, mint a tavalyi évben, de lassacskán próbálunk visszanyerni belőle valamit. Nehéz megítélni, hogy jelenleg a többiekhez képest hol állunk, de az érzés alapján, amit a kocsiban tapasztaltam, úgy gondolom, hogy minden rendben van. Azt hiszem ez egy problémamentes jó nap volt. Volt egy hosszabb ebédszünetünk, amikor elvégeztünk néhány változtatást, de nem azért, mert bármi probléma lett volna. Összességében ez egy jó nap volt.  
2. Force India (96 kör) - Nico Hülkenberg:Nyerni nagyon jó, és most sok kört nyertünk, úgyhogy ha erre a napra gondolok, akkor nagy örömmel tölt el. Még csak a második napot töltöttem az autóba, és még mindig úgy érzem, hogy most az alapokat szerzem meg, de minden egyes futás után azt érzem, hogy egyre kényelmesebb. Hozzákezdtünk néhány aerodinamikai futáshoz, és reggel rengeteg adatot begyűjtöttünk, majd délután már a hosszabb etapokra koncentráltunk. Az autó egyenletes érzést nyújt, és a vezethetősége is jó, szóval úgy érzem pozitív irányba folytathatjuk a programot.
 
3. McLaren (114 kör) Lewis Hamilton - még nincs nyilatkozat
 
4. Toro Rosso (76 kör) - Daniel Ricciardo: Ez egy nagyon jó nap volt, miután 76 kört tölthettem kint a pályán. Reggel néhány új fejlesztéssel dolgoztunk, amivel már Melbourne-re készülünk. Keresztülmentünk néhány különböző procedúrán, és úgy dolgoztunk a beállításokon, mintha már egy versenyhétvége lenne. Délután verseny szimulációt végeztünk, ami sikeres volt mindaddig, amíg az autó meg nem állt. Ezután már csak az utolsó órában futottunk ismét.
 
5. Ferrari (75 kör) - Fernando Alonso: Még nagyon sok munka vár ránk, de éppen ezért vagyunk itt. Nem gondolom, hogy a következő napokban bármiféle különbséget láthatunk, mert mielőtt még megnéznénk, hogy mire is képes az autó, az előtt még az összes darabot a helyére kell tennünk ebben a kirakós játékban. Tudom, hogy nagy a várokozás kívülről, de mi most csakis magunkra koncentrálunk, anélkül, hogy szétnéznénk, mi történik körülöttünk. Csak Merlbourne-ben fogunk tiszta képet kapni.
 
6. Mercedes (51 kör) - Michael Schumacher: Az első érzésem az új autóval kapcsolatban biztos, hogy nagyon jó. Pozitívak voltak a különböző értékeléseknek, amiket az elmúlt héten elvégeztünk, de nyilvánvalóan a szabályváltozások miatt csak később fogunk többet megtudni. Minden bizonnyal javultunk, és bizonyos területeken sokat dolgoztunk. Az aerodinamikai adatok jónak tűnnek, és nem aggódom az orr formája miatt sem. Noha volt némi hidraulikus problémánk, ennek ellenére elégedett vagyok azzal a megtett távolsággal, amit az új autóval megtettünk.
 
 
7. Sauber (66 kör) - Sergio Pérez: Ez nem volt túl könnyű nap számunkra. De zzel együtt 66 kört tettünk meg, és számtalan hasznos adatot gyűjtöttünk, melyeket este elemzünk. Tehát ebben a tekintetben kielégítő nap volt. Nagyon várom a holnapot, és remélem, hogy még több munkát el tudunk végezni.
 
8. Williams (97 kör) - Bruno Senna: Ez egy nagyon érdekes és dolgos nap volt. Különféle beállításokat próbáltunk, melyekkel felmértük az FW34 megbízhatóságát. Még kemény munkára van szükségünk ahhoz, hogy megértsük az autót. A csapat a következő napokban Valtteri Bottasszal és Pastor Maldonadóval folytatja a megkezdett programot, és cél, hogy javítsunk a sebességen és a tapadáson.
  
9. Caterham (31 kör) - Heikki Kovalainen: Nyilvánvaló, hogy nem ilyen napot terveztünk, de ilyen a teszt. Rengeteget dolgoztunk, és biztos vagyok benne, hogy még az első verseny előtt megszabadulunk ezektől a problémáktól. Ez egy kemény tanulás volt, korlátozott körökkel, de pénteken visszaülök az autóba, és biztos vagyok abban, hogy képes leszek végigvinni a programot, és abban is biztos vagyok, hogy a következő három napon képesek leszünk sok dolgot elvégezni a pályán.
 
10. Lotus (7 kör) - Romain Grosjean: Elvégeztünk néhány aerodinamikai tesztet, és amikor hozzákezdtünk a pályán való munkához, nagyon gyorsan rájöttem, hogy az autó nem úgy reagál ahogy azt szeretném. Nem ideális dolog a pályán töltött időből veszíteni, de szerencsére a kasztni, amivel Jerezben tökéletesen futottunk, jó lehetőség lehet a holnapi napra. Sokkal jobb, hogy ez a kérdés most merül fel, mintha Melbourne-ben jönne elő.
(Grosjean ekkor még nem tudta, hogy a probléma nagyobb annál, mintsem, hogy egyszerűen kicseréljék a vázat. A csapat este bejelentette, hogy nem folytatja az e heti tesztet.)
 

11. Marussia (121 kör) - Charles Pic: Ez egy nagyon jó első nap volt a számomra, és nagyon pozitív irány az új szezonra nézve. Az autó egész nap nagyon jól működött, így a teljes programunkat végig tudtuk csinálni. Reggel sok boxkiállást hajtottunk végre, és sok versenyen szükséges procedúrát gyakoroltunk, ami nagy segítségemre volt, majd délután következett a verseny szimuláció. Nagyon sokat tanultam ma, és nagyon várom, hogy holnap ismét autóba üljek.  

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

teszt barcelona f1 formula 1