2012. már 02.

Sir Frank Williams elhagyja a fedélzetet

írta: FormaNet
Sir Frank Williams elhagyja a fedélzetet

A Williams F1 Team bejelentette, hogy a legendás csapatfőnök, Sir Frank Williams elhagyja a fedélzetet, és helyére lánya, Claire Williams érkezik az alakulathoz. A 70. életévét töltő alapító egyértelművé tette azt is, hogy továbbra is csapatfőnök marad, és nem terveznek névváltoztatást.
 
 
Sir Frank Williams úgy érzi, itt az ideje annak, hogy megkezdje átadni a stafétát, hiszen a következő hónapban (április 16.) immár 70. születésnapját ünnepli.
 
"Elérkezett a megfelelő pillanat számomra, hogy átgondoljam saját feladatomat a csapatnál. Áprilisban leszek 70 éves, és úgy döntöttem, hogy ezek a lépések egy elkerülhetetlen folyamat részei, és át kell adnom a stafétabotot a következő generációnak azáltal, hogy a következő hónapban elhagyom a fedélzetet.”
 
"Ez nem egy olyan drámai lépés, mint amilyennek látszik. Továbbra is teljes munkaidőben dolgozok majd mind csapatfőnök, és megfigyelőként ott leszek minden megbeszélésen. Továbbá megmaradok a Williams Grand Prix Holdings PLC főrészvényesének.”

A csapat továbbá azt is bejelentette, hogy Sir Frank lánya, Claire Williams április 1-től csatlakozik az istállóhoz, mint marketing- és kommunikációs igazgató. Ez a pozíció március végén üresedik meg, Dominic Reilly távozásával.
 
"Nem titok, hogy Claire az én lányom, és büszkén mondhatom, hogy keményen megküzdött azért, hogy elnyerje ezt a kinevezést. Komoly csatákat vívott, hiszen az apja miatti előítéletek nagy kihívások elé állították” – mondta lányáról Frank Williams.
 
"Dominic Reilly igazolta egyedülálló képességét a sport marketing mezején, és az, hogy elhagyja a csapatot, elég ijesztő volt számunkra. De tudom, hogy Claire mennyire szereti ezt a sportot és a csapatot, és ez büszkeséggel tölt el. Tudom, hogy semmi kétség nem férhet az ő alkalmasságához, és örülök, hogy az igazgatóság megadta neki ezt a lehetőséget.”
 
A Williams elnöke, Adam Parr - akit Frank Williams a napokban mint lehetséges utódját nevezett meg – az új marketingigazgató érkezésével kapcsolatban elmondta:  "Claire már 10 éve dolgozik a Williamsnél, és egyre komolyabb pozíciókban. Mindenki felé bizonyította már képességeit, melyek ehhez a felelősségteljes feladathoz szükségesek. A testület úgy látja, hogy Claire kinevezésével tovább erősítheti a minőséget, a változatosságot és a hatékonyságot.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 williams formula 1 sir frank williams claire williams