2012. már 04.

Kimi Räikkönent nem zavarja a problémás tesztnap

írta: FormaNet
Kimi Räikkönent nem zavarja a problémás tesztnap

A Lotus az utolsó kollektív teszthét első két napján igen csak jó munkát végzett, és nem csak abban a tekintetben, hogy Romain Grosjean mindkét napon a leggyorsabb kört jegyezte, de a pénteki versenyszimuláció is jól sikerült, így méltán lehettek elégedettek. A szombat azonban messze elmaradt a várakozástól, nem csak köridő, de az elvégzett munka tekintetében is. Kimi Räikkönen kormányhiba miatt mindössze 43 kört teljesített a nap folyamán, és leggyorsabb körideje is több mint 3 másodperccel maradt el a nap legjobbjától. A finn klasszis azonban nem aggódik, sem az előző heti, sem pedig a szombati elvesztegetett körök miatt.

 
 
 
A két év kihagyás után visszatérő Räikkönennek nagy szüksége lenne arra, hogy minél több kilométert fusson, de eddig nem igazán volt szerencséje. Február 8 óta először ült autóba, miután az első barcelonai teszten Grosjean hét kör megtétele után hibát észlelt, és a csapat jobbnak látta visszautazni az enstone-i bázisra.
 
Első barcelonai napján Räikkönennek a szervokormány jelentett problémát, így végül a legkevesebb körrel és leggyengébb idővel zárta a napot.
 
"A szervokormány egyszerűen nem működött. Hasonló rendszer volt mint a tegnapi, de úgy döntött, hogy ma nem működik. Próbáltuk megjavítani, azt gondoltuk, csak apró probléma lehet. Próbálták csinálni, de sajnos elég sok ideig tartott, és még mindig nem működött úgy, ahogy kellene. Végül kicseréltük az egész rendszert, ami elvett újabb másfél órát. Mindez sok időt vett el. Ez így nem volt tökéletes számomra, de utána végre minden oké volt.”
 
Kimi nem gondolja, hogy a kimaradt kilométerek túlzottan fontosak lennének a Lotus számára, és továbbra is bízik a csapatban.
 
 
"Azt hiszem, hogy mindig mindenki szeretne több napot, de ez van, ezzel kell beérni. Az első héten nagyon jól futottunk, így nem hiszem, hogy lenne bármiféle fontos megbízhatósági kérdés az autónál, szóval úgy gondolom, ez így ahogy van jó. A múlthéten volt némi problémánk, de kijavították, így már az sem lesz kérdés. Most már csak megfelelő szintre kell hozni a dolgokat, hogy elégedettek legyünk, és tudjuk, ha eljön az idő, akkor megnyomhatjuk azokat a bizonyos gombokat. Lehet, hogy néhány nap nem ártott volna, de biztos vagyok abban, hogy minden rendben lesz.”
 
A finn pilóta a problémák, és az elvesztett kilométerek ellenére sem érzi úgy, hogy komoly hátrányt jelentene számára a visszarázódás tekintetében.
 
"Még mindig tanulok dolgokat, de minden simán megy, nincs semmi probléma” – szögezte le Kimi, a szombati nem túl sikeres gyakorlás után.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi raikkönen kollektív teszt f1 teszt barcelonai teszt