2012. már 16.

Hamilton: Ez érdekes lesz holnap

írta: FormaNet
Hamilton: Ez érdekes lesz holnap

A 2012-es szezon első edzésnapján az eső áztatta melbourne-i pályán továbbra sem rajzolódtak ki az erőviszonyok, az azonban biztos, hogy az első szabadedzésen a McLaren két versenyzője bizonyult leggyorsabbnak. Lewis Hamilton reméli, hogy jelenlegi formája akár a pole pozícióra is esélyessé teheti a holnapi időmérőn.
 
 
Lewis Hamilton a délelőtti szabadedzésen második helyen végzett csapattása, Jenson Button mögött. Délután a McLarenek csak a középmezőny végén foglaltak helyet, a csapat azonban egyértelműen kijelentette, hogy a vizes pályán mindössze csak vigyáztak az autóra, mert jelenleg még nem biztos, hogy minden alkatrész a rendelkezésükre állna, ha valamelyik versenyző (elsősorban Hamiltonnal spóroltak) összetörné a kocsit, illetve a hétvége további részére nem jósolnak csapadékot, így nem látták értelmét az esős kísérletezésnek.
 
Lewis Hamilton magabiztossága mindenesetre biztató lehet a wokingiak rajongói számára.
 
„Úgy érzem, hogy az élen vagyunk, vagy legalábbis arrafelé, de továbbra sem tudjuk, hogy ki milyen üzemanyag-terheléssel futott. Úgy tűnik, hogy valóban elég szoros a dolog köztünk, és a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes között. Ez érdekes lesz holnap. A harmadik szabadedzésen már a csapatok hasonló programokon vannak, így talán akkor már jobban megérthetjük kinek mekkora a tempója. Nagyon izgalmas lesz látni, hogyan alakulnak a dolgok."
 
Hamilton nem csalódott amiatt, hogy a második tréningen csak az utolsó pár percben hajtott ki a pályára, de azért azt elismeri, hogy fontos lenne, ha a holnapi utolsó edzésen a lehető legtöbb kört teljesítenék.
 
 
 
„Nem volt frusztráló (a pályán kívül töltött idő), csak kicsit unalmas. Ez egy kicsit visszafogja az intenzitást, inkább szívesebben lennék az autóban. A holnapi edzésen biztosan azon leszünk, hogy a maximálisan kihasználjuk az időt. Még csiszolni kell a helyes beállításokon, és az abroncsok is elég trükkösek voltak, hűvös körülmények között nem a legegyszerűbb munkára bírni őket.”
 
A kérdése, hogy mennyire meghatározó a verseny tekintetében, hogy pole pozícióból induljon, a brit a következőt válaszolta: "A pole egy határozott lépést a helyes irányba, de nem gondolom, hogy ez mindenre elegendő.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton jenson button ausztrál nagydíj