2012. már 18.

A Mercedes legfőbb problémája a gyors gumikopás

írta: FormaNet
A Mercedes legfőbb problémája a gyors gumikopás

A Mercedes számára nem indult szerencsésen a 2012-es szezon, műszaki hibával, kisebb balesettel és jelentős gumikopással kellett szembenéznie a német alakulatnak. Ez utóbbi miatt még kemény munka vár a csapatra.
 
 
A Mercedes remekül kezdte a hétvégét, hiszen a szabadedzéseken majd az időmérőn is az élmezőnyben autóztak, ám végül versenytempóban alulmaradtak, ráadásul Michael Schumachernek váltóprobléma miatt nagyon korán fel kellett adnia a küzdelmet.
A hétszeres bajnok a negyedik helyről vághatott neki a szezonnyitó melbourne-i versenynek, majd a rajtot követően a harmadik helyre lépett előre, és tartotta pozícióját egészen a 11. körig.
 
Michael Schumacher: A futam szerencsétlen véget ért, amikor az első kanyarban elvesztettem a sebességet. Próbáltam különböző fokozatokba visszakapcsolni, és olykor vissza is jött, de végül ki kellett mennem a fűre, nem kockáztattam meg, hogy így térjek vissza a boxba. Mindez azért volt különösen szerencsétlen, mivel a téli tesztek alatt nem volt megbízhatósági problémánk. Ilyen dolgok előfordulnak a versenyzésben, és a megbízhatóságunk továbbra sem kérdéses számomra. Azt hiszem jó versenyem lehetett volna, ezért továbbra is optimista vagyok, hiszen láthattuk, hogy az autó most megerősítette korábbi érzéseinket, hogy egyértelmű lépéseket tettünk előre. Most már innen építkezhetünk, és tovább javulnunk.
 
Nico Rosberg is remek rajtot vett, és sokáig az ötödik helyen autózott, de nem volt elég a tempója ahhoz, hogy ezt az eredményét meg is tartsa, ráadásul a verseny hajrájában balesetbe keveredett, aminek következtében a német lecsúszott a pontszerző helyről is. Legnagyobb problémája azonban nem ez a kisebb balesetvolt, hanem a jelentős gumikopás, amire egyelőre még nem talált megoldást a csapat.
 
Nico Rosberg: Volt egy tökéletes rajtom, és három pozíciót sikerült szereznem, de sajnos nem tudtam fenntartani a tempót, és a verseny nem úgy sikerült ahogy szerettük volna. A vége különösen szerencsétlenül alakult, amikor az egyenesben összeértünk Pérezzel és defektet kaptam, végül még a pontszerző helytől is elestem. Sokat kell dolgoznunk azon, hogy megértsük mi volt a baj, és hogyan tudjuk kihasználni az autó teljes potenciálját, amit eddig már egyértelműen megmutatott. Továbbra is pozitívan tekintek előre a malajziai versenyre, ami egy teljesen más pálya, így már nagyon várom a következő hétvégét.”
 
A csapatfőnök, Ross Brawn mindkét versenyzőjét dicsérte a kiváló rajt miatt, és továbbra is úgy véli, a W03 nagyszerű koncepció, így nincs ok a túlzott aggodalomra.
 
Ross Brawn: Egy nagyon biztató kezdés után az eredmények nem voltak túl jók számunkra. Annak ellenére, hogy mindkét versenyzőnk, Michael és Nico is kiváló rajtot vett, már a verseny elejétől kezdve nehézségeik támadtak a gumikkal. Ahogy változtak a pályaviszonyok és az aszfalt hőmérséklete, úgy nőtt a degradáció. Továbbra is pozitívak vagyunk, hiszen a téli tesztek már igazolták, hogy alapvetően gyors az autó, de persze sokat kell még építkeznünk. Meg kell vizsgálnunk mi történt ma, fel kell tárni a problémákat, majd megoldani őket.
 
Norbert Haug, a Mercedes Motorsport alelnöke, szintén kiemelte a Pirelli abroncsok kezelésével kapcsolatos problémákat, bízik abban, hogy még a következő verseny előtt javítani tudnak a helyzeten.
 
 

Norbert Haug: Michael egészen addig a harmadik helyen állt, amíg a sebességváltó probléma miatt ki nem esett. Nicónak nem volt meg a kellő sebessége, ami a gumikkal kapcsolatos problémák miatt volt, és ennek az okát vizsgáljuk. Az utolsó körben történő ütközés megfosztotta Nicót a pontoktól, de a legfontosabb dolog az, hogy valamiért nem sikerült úgy használni a gumikat, mint az előző napokban a teszteken. A csapat keményen dolgozik majd azon, hogy kiküszöbölje ezt a problémát, és jövő héten jobb formába érkezzünk meg Malajziába.  

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher rosberg formula 1 ausztrál nagydíj