2012. már 23.

A 2. szabadedzésen is Hamilton volt a leggyorsabb Malajziában

írta: FormaNet
A 2. szabadedzésen is Hamilton volt a leggyorsabb Malajziában

Lewis Hamilton tökéletes napnak örülhet, hiszen a délelőtti szabadedzést követően, délután is a legjobb köridővel zárta a másfél órás gyakorlást. Csapattársa, Jenson Button már nem bírt a Mercedes veterán pilótájával, Michael Schumacherrel, aki ugyan bő háromtizedes hátrányban végül második lett Hamilton mögött. 

 

A délutáni szabadedzésen sem lazsáltak a pilóták, és a zöld jelzést követő tíz percben csaknem a teljes mezőny megtette első mért köreit, hiszen a csapatok esősre számítottak, végül a felhők elkerülték a sepangi pályát, így a pénteki nap csapadék nélkül ért véget.

A Ferrari délelőtt aerodinamikai teszteket végzett, míg délután Fernando Alonso egy új első szárnyat próbálhatott ki, csapattársa autóján viszont maradt a korábbi változat.
 
Az első percekben máris történtek kicsúszások, először Pedro de la Rosa pördült meg, majd a 15-ös kanyarban Paul di Resta sodródott ki a kavicságyba, aminek egy bal első defekt lett a vége. A skót egy rövid szervizelés után visszatérhetett a pályára. Az élmenők közül is többen csúszkáltak, például Michael Schumachert, Sebastian Vettelt és Lewis Hamiltont a 4-es kanyar tréfálta meg, míg Kimi Räikkönen az első kanyar féktávját vétette el. Az edzés is éppen egy megpördüléssel ért véget, amit Narain Karthikeyan hajtott végre a pálya utolsó fordulójában.
 
A kemény keverékeken - a délelőtthöz hasonlóan - Lewis Hamilton állt az élre, de már az edzés első harmadában előkerültek a közepes Pirellik, így az élen állók sorrendje többször is módosult. Fél órával a leintés előtt a két McLaren és a két Mercedes állt a legjobban, Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Jenson Button és Nico Rosberg sorrendben, ami a leintésig már nem is változott.
Hamilton 1:38.172 másodperces köridővel zárt a tabella élén, míg Scumacher és a mclarenes csapattárs, Button már bő háromtizeddel, Rosberg pedig több mint fél másodperccel maradt el mögötte.
 
 
Az ötödik helyen a Toro Rosso ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo végzett, őt követte Fernando Alonso és Mark Webber. Az ausztrál csapattársa, Sebastian Vettel csak a 10. helyre elegendő időt autózott, és 1.23 másodperccel volt lassan Hamilton leggyorsabb körénél. Vettel és Webber közé Jean-Eric Vergne és Romain Grosjean férkőzött be, míg Felipe Massa csak a 16. helyet szerezte meg, és saját kollégájától is több, mint egy másodpercet kapott.
 
Kobajasi Kamui töltötte a legkevesebb időt a pályán, mert autójában váltót kellett cserélni, ezért nyolc kör után egy hosszabb kényszerszünetet volt kénytelen beiktatni, és csak az utolsó 15 percben térhetett vissza. A japán végül a 14. legjobb időt futotta, és összesen 16 kört tudott megtenni a 90 perc alatt. A legszorgalmasabb versenyző Pastor Maldonado volt 35 körrel.
 
Második szabadedzés eredménye:
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 lewis hamilton maláj nagydíj sepang második szabadedzés