2012. már 25.

Räikkönen szeretne végre egy normális versenyt

írta: FormaNet
Räikkönen szeretne végre egy normális versenyt

Kimi Räikkönen sikeresnek mondhatja magát a Maláj Nagydíjon, miután a 10. helyről indulva (5 rajthelyes büntetés után) végül az ötödik helyen ért célba, az esővel tarkított, kissé kaotikusra sikeredett futamon. A finn klasszis nagyon szeretne már egy normális versenyhétvégét, hogy végre valóban lássa, hol állnak az erősorrend tekintetében.

 
Räikkönen mclarenes korszakát idézik az elmúlt két hétvége eseményi, már ami a szerencsefaktort illeti, hiszen a nyitó futamon, Ausztráliában egy kommunikációs hiba okozta, hogy csak a 17. helyről indulhatott, végül 7-ként ért célba. Az ottani események a Maláj Nagydíjra is hatással voltak, miután Melbourne-ben a fűre hajtott, elkerülve ezzel egy ütközést, és a száraz fű eltömítette a hűtőt, ami a váltó túlmelegedéséhez vezetett, így Sepangban biztosabbnak látták a váltót kicserélni, ami 5 rajthelyet jelentett Räikkönennek.
 
„Remélhetőleg normális versenyünk lesz legközelebb. Minden alkalommal van valami baj, vagy az időjárás változik sokat. Jó lenne végre egy normális versenyhétvége, hogy láthassuk, hol állunk. Ezt még most sem tudja senki sem igazán. Úgy tűnik, mindenkinél igen erős csomag van.”
 
Räikkönen úgy gondolja, a Maláj Nagydíjon hiányzott, hogy a téli tesztek alatt csak keveset tudtak a nedves pályára való gumikon vezetni.
 
 
„Semmilyen tapasztalatunk sem volt a köztes és az eső gumikkal. Csak megfutottuk az installációs kört, és utána páratlan érzés volt azonnal olyan gumikkal versenyezni, amivel még soha sem futottam. Megpróbáltam a többiekkel maradni a pályán, ami egyre nehezebb volt. Beletelt számomra is néhány körbe, mire sikerült felvennem a sebességet, azután, hogy száraz gumira váltottam, de utána már minden rendbe volt.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi raikkönen maláj nagydíj