2012. ápr 12.

Az FIA elutasította a Lotus tiltakozását a Mercedes rendszere ellen

írta: FormaNet
Az FIA elutasította a Lotus tiltakozását a Mercedes rendszere ellen

A Lotus F1 Team továbbra sem hagyta nyugodni a kedélyeket - már ami a Mercedes idei újítását, a DRS-sel aktivált F-csatornát illeti -, és Kínában óvást nyújtott be az FIA-nál, de az irányító testület műszaki csoportja elutasította az enstone-i alakulat tiltakozását, és újra legálisnak minősítette a Mercedes rendszerét. 
 
 
A Lotus az Ausztrál Nagydíj óta kétségbe vonja a Mercedes F-csatorna szerű innovációjának szabályszerűségét, és a mai napon hivatalosan is megóvta a rendszert annak ellenére, hogy az FIA már két alkalommal legálisnak minősítette.
Eric Boullier alakulata a technikai szabályzat 3.15 és 3.18 cikkelyére hivatkozik, mely megtilt minden olyan rendszert, eszközt vagy eljárást, amit a pilóta aktivál, és ezáltal megváltozik az autó aerodinamikai tulajdonsága.
 
Csütörtökön este Kínában a stewardok egyhangúlag elutasították a Lous tiltakozását, ami azt is jelenti, hogy a Mercedes továbbra is legálisan használhatja a már többször is passzívnak, tehát szabályosnak minősített rendszerét.
 
Az elutasítás azonban még most sem tett pontot az ügy végére, mivel a Lotusnak jogában áll a stewardok döntését megfellebbezni.
 
 
A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn még a döntés előtt elmondta, szomorú amiatt, hogy még a harmadik versenyen is témát szolgáltat az idei fejlesztésük.
 
"Kiábrándító, hogy már a harmadik futamnál járunk, és még mindig ugyanabban a helyzetben vagyunk. Holott a rendszer nem változott, az FIA álláspontja nem változott, és amennyire én tudom, az érvek sem változtak. Tehát ha most tiltakoznak, akkor ezt miért nem Ausztráliában tették? Semmi új dolog nem történt azóta.” 
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

mercedes f1 lotus formula 1 fia f csatorna